ESG Awareness

  • Categorie ESG
  • Type Online
  • Doorlooptijd 1-2 uur
  • Startdatum Per direct

De ESG Awareness e-learning geeft een goed algemeen beeld van wat aandacht voor Environment, Social en Governance (ESG) betekent voor financiële instellingen.

ESG-factoren spelen een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en de financiële sector. Doordat de financiële sector bepaalt welke ondernemingen en projecten financiering ontvangen, heeft de sector een grote invloed op de verduurzaming van onze economie.

In deze ESG Awareness training gaan we dieper in op de rol van ESG-factoren in de financiële sector. Je leert wat ESG precies inhoudt, welke regels en initiatieven er zijn op ESG-gebied en welke risico’s en kansen ESG biedt voor de financiële wereld.

Deze e-learning is ook in het Engels te volgen.

Doelgroep

Duurzaamheid speelt een rol in de gehele financiële sector. Basiskennis van ESG-factoren en de belangrijkste regels en initiatieven op dit gebied is van belang voor alle professionals die willen bijdragen aan de verduurzaming van de sector.

Vooropleiding

De ESG Awareness e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

Na succesvolle afronding van de e-learning ontvang je een certificaat ESG Awareness, waarmee je aantoont dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op ESG-gebied. Na de training weet je ESG inhoudt en kun je de relevantie voor de financiële sector beschrijven. Je kunt belangrijke regels en initiatieven op het gebied van ESG toelichten en kent de visie van DNB op duurzaamheid in de financiële sector. Daarnaast leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe financiële ondernemingen in de praktijk invulling kunnen geven aan ESG.

Duur

De e-learning duurt gemiddeld tussen de een en twee uur om te voltooien, afhankelijk van je voorkennis over het onderwerp.

Vorm

Je kunt de e-learning online volgen of via de app van onze leeromgeving aNewSpring. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. De e-learning bestaat uit:

  • Nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen;
  • Theorie met variatie aan werkvormen, zoals teksten, video’s en podcasts;
  • Toets per onderwerp;
  • Certificaat ESG Awareness;
  • Evaluatie.

Bekijk ook de brochure van deze opleiding.

Wil je meerdere awareness trainingen in één keer afnemen? Neem dan contact met ons op voor het samenstellen van een voordelig combi-pakket.

Bel mij terug