Persoonlijk leiderschap in een wereld van toezicht

 • Categorie
  Persoonlijk leiderschap
 • Type
  Gemixt
 • Doorlooptijd
  8 uur
 • Startdatum
  Op aanvraag
 • Kosten
  €695,-
 • Talen
  NL

Consumenten moeten kunnen vertrouwen op zorgvuldige financiële dienstverlening. Het imago van de financiële dienstverlening staat echter al jaren onder druk. Mede dankzij het niet of te laat ingrijpen bij overtredingen van gedragsnormen. Ondanks de vele regulerende maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen, neemt het vertrouwen dat consumenten hebben in de sector nog altijd af. Hoe kunnen we dit vertrouwen herstellen?

Cruciaal blijft het functioneren van het individu. De vraag is nu: hoe serieus neem jij dit? En hoe hou je jouw focus op het functioneren en het gedrag van jezelf en je collega’s om je heen scherp?

Dat is de vraag die centraal staat in de training ‘Persoonlijk leiderschap in een wereld van toezicht’. De training biedt meer inzicht in je persoonlijk handelen en eigen onbewuste motivatie. Vervolgens leer je hoe je dit in de praktijk toepast.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor medewerkers werkzaam in de financiële dienstverlening die hun branche serieus nemen en de focus op het eigen functioneren en gedrag scherp willen houden. Denk hierbij aan (beginnende) leidinggevenden, coördinatoren toezicht, compliance medewerkers, HR-medewerkers en beleidsmedewerkers.

One of the most important of all personal leadership skills is self-awareness.

Doelstelling

Het doel van deze training is om je meer bewust te worden van jezelf en zo je persoonlijk leiderschap te verbeteren. Na de training kun je:

 • Effectiever reflecteren op je eigen functioneren.
 • Sneller, bekwamer en meer integer anticiperen op ingewikkelde situaties en veranderingen.
 • Extra toegevoegde waarde brengen, doordat je meer bewust bent van je eigen waarden en gedrag.
 • Waardevolle feedback geven en ontvangen en nog betere hulpvragen stellen.
 • Impact maken met krachtige communicatie.
 • Lastige boodschappen brengen door de hiërarchische verhoudingen heen.

Opzet

Mix van online en in-class

 • Ter voorbereiding op de training maak je een e-learning. Voor ieder onderdeel maak je een korte opdracht die je meeneemt naar de training.
 • Vervolgens vindt een interactieve training plaats in kleine groepen van maximaal 15 deelnemers, onder leiding van Ron Offerman, business en leiderschapscoach.
 • Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.

Inhoud e-learning

 • Introductie
 • Basis: reflectie op eigen waarden, gedrag en doel
 • Theorie:
  • Purpose en doelen stellen
  • Zelfreflectie
  • Ethiek en beïnvloeding
  • De kracht van juist communiceren

Inhoud training

 1. Persoonlijk leiderschap (persoonlijke drive & doel)
  1. Doelen stellen: wat, waarom en hoe, je persoonlijke uitdaging, visie en why, SMART of TRUST
  2. Relatie tot bankeed/belofte
  3. Zelfsturing op resultaat
  4. Uitspreken, afspreken, aanspreken
 2. Reflecteren
  1. Zelfreflectie: reflecteren is niet beoordelen
  2. Hulpvraag stellen: kort en bondig je uitdaging vertellen
  3. Feedback vragen: formule van vertrouwen, g-model
  4. Feedforward geven: coachend leiderschap/zelfleiderschap, ondersteuningsmethodiek
 3. Duurzaam maatschappelijk verantwoord handelen
  1. De mens of de functionaris: open dialoog, kwaliteit en benadering
  2. De kracht van beïnvloeding: circle of influence
  3. Dynamiek van ethiek: klantwaarde centraal, de veilige cirkel, bespreken en handelen
 4. Agile handelen als basis voor bedrijfsvoering en integriteit (willen, weten, kunnen)
  1. Sturen op resultaat
  2. Coachend/zelfleiderschap
  3. Feedback/feedforward
  4. Klantwaarde centraal
  5. Continu anticiperen/verbeteren
  6. Proces of ketensamenwerking
  7. Waarden

Duur

 • E-learning + voorbereidende opdrachten: 3 uur
 • In-class training: 6 uur + 1 uur lunchpauze

Over de trainer

Ron Offerman is business- en leiderschapscoach en oprichter van Qimens. Vanuit zijn rol als organisatieadviseur en coach weet hij de samenhang tussen de richting en inrichting in organisaties te optimaliseren. Hij weet als geen ander organisaties in topvorm te krijgen, met meer rendement en meer plezier.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Toegespitst op jouw organisatie

De training ‘Persoonlijk leiderschap in een wereld van toezicht’ is in-company te volgen, bijvoorbeeld met een heel team of afdeling tegelijk. We passen de training graag aan op de organisatie, zodat de inhoud aansluit op de eigen situatie. Voor meer informatie over maatwerk mogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Charco & Dique, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug