Accreditaties

The Ministry of Compliance geaccrediteerd door Holland Quaestor

Eind september ontving The Ministry of Compliance een accreditatie van Holland Quaestor (HQ), de vereniging van Nederlandse trustkantoren. Dat betekent dat medewerkers van trustkantoren die aangesloten zijn bij de branchevereniging hun jaarlijkse Permanente Educatie (PE)-punten voortaan kunnen behalen door onze opleidingen te volgen. Dit kan in de vorm van e-learnings, klassikale trainingen en blended learning.

Opleidingen voor de trustsector

Medewerkers van trustkantoren die lid zijn van HQ zijn verplicht tot het behalen van 30 PE-punten per jaar. Hieraan kunnen zij voldoen door opleidingen, trainingen of bijeenkomsten bij te wonen om hun praktijkkennis op peil te houden. Hierbij staat één punt gelijk aan één uur studeren. The Ministry of Compliance biedt verschillende geaccrediteerde opleidingen aan die interessant zijn voor professionals in de trustsector, zoals de Awareness opleidingen, verdiepende Wwft gerelateerde opleidingen en de opleiding tot Compliance Officer. Deze laatste is momenteel nog in ontwikkeling en zal naar verwachting begin 2021 te volgen zijn

Awareness opleidingen

Onze Awareness opleidingen worden ontwikkeld door consultants van Charco & Dique, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen bieden professionals een gedegen basiskennis van wet- en regelgeving, zodat ze deze direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. Er zijn Awareness opleidingen te volgen over de Wwft, AVG, ESG, Cyber Security en Marktmisbruik.

PE Compliance Professional

The Ministry biedt alle Permanente Vakbekwaamheid (PV)-programma’s aan voor DSI-gecertificeerden. Een daarvan is ook interessant voor de trustsector: DSI Compliance Professional. Hierin komen onderwerpen aan de orde zoals AMLD5, datagebruik binnen de compliance functie en Integriteit financiële markten. De studiebelasting is gemiddeld zo’n 4 uur waarmee dit programma 4 PE-punten oplevert.

 

Verdieping Wwft gerelateerde opleidingen

Naast Awareness opleidingen en PV-programma’s, biedt The Ministry ook verdiepingen aan op Wwft-gerelateerde onderwerpen, zoals transactiemonitoring en Customer Due Diligence (CDD). Tijdens de verdiepende opleidingen leren cursisten onder andere over het uitvoeren van CDD-onderzoek, risicoclassificatie, doorlopende monitoring en het afhandelen en melden van alerts. De opleidingen worden op maat gemaakt, zodat ze naadloos aansluiten op de praktijk van de organisatie. Voor meer informatie over Wwft verdiepingen kun je contact met ons opnemen.

Opleiding voor compliance officers

Trustkantoren die lid zijn van HQ beschikken op grond van de Wet toezicht trustkantoren over een vergunning van De Nederlandsche Bank. De toezichthouder verplicht ieder kantoor om over ten minste één gecertificeerde compliance officer te beschikken. Deze compliance officer moet een diploma halen bij een door HQ geaccrediteerde opleider. Begin 2021 introduceert The Ministry of Compliance een opleiding tot Compliance Officer, waarmee aan deze eis wordt voldaan.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling van onze nieuwe opleidingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Popup Builder Mailchimp extension requires authentication.

Bel mij terug