Cases

Op maat gemaakte opleidingen voor financiële instellingen

Financiële instellingen staan voor de constante uitdaging om hun medewerkers op de hoogte te houden van de steeds veranderende regelgeving, zoals de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Hierbij is het niet alleen belangrijk dat medewerkers de basiskennis begrijpen, maar ook dat zij deze kennis kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast is het essentieel om de kennis van medewerkers levendig te houden en voortdurend up-to-date te houden. Een bijkomende uitdaging is het integreren van instellingsspecifieke informatie en procedures.

Basiskennis op maat

Om deze uitdagingen aan te pakken, kunnen financiële instellingen verschillende strategieën toepassen. Allereerst kunnen ze gebruikmaken van op maat gemaakte e-learnings, zoals de Wwft Awareness e-learning, om medewerkers te voorzien van basiskennis over relevante regelgeving en hoe deze wordt uitgevoerd binnen de eigen organisatie Een medewerker weet bijvoorbeeld wat de indicatoren zijn van een ongebruikelijke transactie en dat deze gemeld moet worden bij FIU NL. Maar gaat hij dat zelf doen of is er een aangewezen persoon of afdeling in de organisatie die daar verantwoordelijk voor is? Deze e-learnings kunnen worden aangepast met specifieke informatie van de instelling, zoals namen van aangewezen personen of afdelingen, en instellingsspecifieke instructies.

Vervolgkennis op maat

Om de basiskennis levendig en actueel te houden, kunnen financiële instellingen regelmatig op maat gemaakte e-learnings aanbieden aan medewerkers. Deze e-learnings kunnen relevante onderwerpen behandelen en worden aangepast aan de specifieke behoeften van de instelling. Zo heeft een van onze klanten ervoor gekozen om per kwartaal haar medewerkers een aantal vragen te laten beantwoorden over Privacy en Security. De vragen worden door de klant zelf aangeleverd en wij, The Ministry of Compliance, zorgen ervoor dat deze in de vorm van een e-learning aangeboden kan worden aan de medewerkers.

Maatwerkoplossingen

The Ministry of Compliance kan maatwerkoplossingen ontwikkelen in samenwerking met de klant, die aansluiten bij de specifieke behoeften en cultuur van de organisatie. Dit begint met een inventarisatiegesprek om de behoeften vast te stellen, gevolgd door het uitbrengen van advies over de inrichting van de e-learning, rekening houdend met de voorkeuren van de medewerkers, zoals het type vragen (multiple choice of open vragen). De content kan worden aangeleverd door de klant zelf of door The Ministry of Compliance worden gemaakt en aangepast aan de specifieke context van de organisatie.

Meer mogelijkheden met maatwerk

Naast het bieden van opleidingen over regelgeving, kunnen op maat gemaakte e-learnings ook worden ingezet voor andere doeleinden, zoals het onboarden van nieuwe medewerkers. Dit omvat het verstrekken van informatie over beleid, procedures, cultuur en contactpersonen binnen de organisatie. Door gebruik te maken van op maat gemaakte opleidingen kunnen financiële instellingen hun medewerkers voorzien van relevante kennis die aansluit bij hun specifieke behoeften en context. Dit draagt bij aan een effectieve naleving van regelgeving en een cultuur van continue leren en ontwikkeling binnen de organisatie.

Ontdek onze op maat gemaakte opleidingen

Wilt u de naleving van regelgeving binnen uw financiële instelling versterken en een cultuur van voortdurend leren bevorderen? Ontdek hoe onze op maat gemaakte opleidingen kunnen helpen om medewerkers te voorzien van relevante kennis die aansluit bij uwspecifieke behoeften en context.  Neem contact op met The Ministry of Compliance voor meer informatie.

 

Popup Builder Mailchimp extension requires authentication.

Bel mij terug