DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail

 • Categorie
  DSI Retail
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1 jaar
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €99,-
 • Talen
  NL, EN

Adviseer jij niet-professionele beleggers over passende standaard- of maatwerkbeleggingsoplossingen? En wil je jouw DSI-registratie Adviseren Beleggen Maatwerk Retail behouden? In dit PV-programma worden de verplichte leerdoelen vanuit DSI aangevuld met interessante actualiteiten. Het programma helpt je permanent vakbekwaam te blijven op alle onderwerpen die de ESMA-richtlijnen voorschrijven.

Vooropleiding

Het DSI-programma Adviseren Beleggen Maatwerk Retail is een opleiding op HBO-niveau. De e-learnings houden jouw kennis van het beleggingsvak actueel. We gaan er daarom vanuit dat je het opleidingsniveau hebt dat nodig is voor de DSI-certificering waar dit programma voor geldt.

Doelstelling

 • Aantoonbaar permanent vakbekwaam zoals vereist in MiFID II
 • Op de hoogte van de actualiteiten binnen jouw vakgebied
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk
 • Automatische verlening van jouw DSI-registratie

Opzet en toetsing

Nulmeting

Ieder onderwerp start met een nulmeting. Dit helpt je te bepalen of je de stof al goed genoeg kent om direct door te gaan naar de toets, of toch beter eerst de theorie kan doornemen.

Theorie

 1. Product
 2. Markt
 3. Distrubutie
 4. Wet- en regelgeving
 5. Klant
 6. Actuele ontwikkelingen

Toetsing

Ieder onderwerp eindigt met een korte toets van één of enkele vragen. Om je DSI-certificering te verlengen moet je aan het eind van het kalenderjaar minimaal 80% van de toetsen hebben behaald. Het certificaat DSI Permanent Vakbekwaam ontvang je pas als je alle toetsen succesvol hebt afgerond. Je kan de toetsen zo vaak maken als je wil.

Certificaat DSI Permanent Vakbekwaam

Studiebelasting

De studiebelasting van dit PV-programma hangt af van jouw voorkennis van de onderwerpen en het tempo waarin je studeert. Het doorlopen van de onderwerpen zal je zo’n 15 tot 20 minuten kosten. De gemiddelde studieduur per jaar ligt tussen de 3 en 6 uur.

Wat onze cursisten zeggen

‘’Ik vind het erg leuk om op deze manier vakbekwaam te blijven. De onderwerpen die jullie weergeven zijn actueel en zeer informatief.’’

‘’Interessante materie, goed om up to date te blijven over recente ontwikkelingen op dit gebied.’’

‘’Fijn dat de onderwerpen in delen zijn samengevat en dat je per hoofdstuk een toets kan doen. Dit maakt het leren leuker. Ook erg plezierig dat je de theorie kan printen!’’

‘’De leerstof was boeiend en zeer informatief. Goed dat jullie met de onderwerpen op de huidige situatie inspelen. Dat maakt de leerstof interessant.’’

‘’Goede informatie voor de dagelijkse praktijk. Leuk en leerzaam voor heel veel mensen, inclusief de toezichthouders.’’

‘’De lesstof is helder en duidelijk beschreven. Interessant en heel actueel.’’

Waarom het PV-programma DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail?

 • Ontwikkeld door specialisten van Charco & Dique, die weten hoe de praktijk van financiële professionals eruitziet.
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app.
 • Nulmeting aan het begin van ieder onderwerp om te bepalen of je direct door kan naar de toets of beter eerst het onderwerp kan bestuderen.
 • Theorie met variatie aan werkvormen: van nieuwsberichten tot podcasts.
 • Automatische verlening van jouw DSI-registratie.

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Bel mij terug