DSI Informeren Beleggen Retail

 • Categorie
  DSI Retail
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1 jaar
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €105,-
 • Talen
  NL, EN

Informeer jij niet-professionele beleggers over beleggingsoplossingen en wil je jouw DSI-registratie Informeren Beleggen Retail behouden? In dit PV-programma worden de verplichte leerdoelen vanuit DSI aangevuld met relevante actualiteiten. Het programma helpt je permanent vakbekwaam te blijven op alle onderwerpen die de ESMA-richtlijnen voorschrijven.

Vooropleiding

De DSI Informeren Beleggen Retail e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Dit PV-programma houdt jouw kennis van het beleggingsvak actueel. We gaan er daarom vanuit dat je het opleidingsniveau hebt dat nodig is voor de DSI-certificering waar dit programma voor geldt.

Doelstelling

 • Aantoonbaar permanent vakbekwaam zoals vereist in MiFID II
 • Op de hoogte van de actualiteiten binnen jouw vakgebied
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk
 • Automatische verlenging van jouw DSI-registratie

Opzet en toetsing

Nulmeting

Elk onderwerp start met een nulmeting. Hiermee kan je bepalen wat je al van een onderwerp weet. Ken je de stof al? Dan ga je meteen door naar de toets om het onderwerp af te ronden.

Theorie
 1. Product
 2. Markt
 3. Distributie
 4. Wet- en regelgeving
 5. Klant
 6. Actuele ontwikkelingen
Toetsing

Elk onderwerp heeft zijn eigen toets. Deze bestaat uit één of enkele vragen die worden geselecteerd uit een uitgebreide vragenbank over het onderwerp. Je kan de toetsen zo vaak doen als je wil. Voor verlenging van je DSI-certificering moet je minimaal 80% van de toetsen hebben gehaald. Het certificaat DSI Permanent Vakbekwaam ontvang je pas als je alle toetsen succesvol hebt afgerond.

Certificaat DSI Permanent Vakbekwaam
Studiebelasting

Het PV-programma DSI Informeren Beleggen Retail loopt per kalenderjaar. Het programma dient voor het einde van het kalenderjaar te worden afgerond. De gemiddelde studieduur per onderwerp is 20 minuten. Per jaar ligt de totale studiebelasting tussen de 3 en 6 uur.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Heb je hier behoefte aan? Geef dit dan aan tijdens het inschrijfproces.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over dit DSI programma? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

‘’De leerstof was boeiend en zeer informatief. Goed dat jullie met de onderwerpen op de huidige situatie inspelen. Dat maakt de leerstof interessant.’’

‘’Heldere weergave van de stof! Een goede aanpak door de verschillende mogelijkheden die je krijgt om je in het onderwerp te verdiepen.’’

‘’Goede informatie voor de dagelijkse praktijk. Leuk en leerzaam voor heel veel mensen, inclusief de toezichthouders.’’

‘’Interessante materie, goed om up to date te blijven over recente ontwikkelingen op dit gebied.’’

‘’De lesstof is helder en duidelijk beschreven. Interessant en heel actueel.’’

Waarom het PV-programma DSI Informeren Beleggen Retail?

 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group, die weten hoe de praktijk van financiële professionals eruitziet.
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app.
 • Nulmeting aan het begin van ieder onderwerp om te bepalen of je direct door kan naar de toets of beter eerst het onderwerp kan bestuderen.
 • Theorie met variatie aan werkvormen: van nieuwsberichten tot podcasts.
 • Automatische verlenging van jouw DSI-registratie.

DSI Permanent Vakbekwaam 2023

Je kunt je nu inschrijven voor de DSI Permanent Vakbekwaam programma’s voor 2023. Meld je aan via de button rechts in je scherm en ga direct van start.

Wil je een groep cursisten in één keer aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Bel mij terug