Cases

Een combinatie van e-learning en een online Q&A-sessie

Dienstverleners in de financiële sector leveren een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van witwassen en het financieren van terrorisme. Elke financiële instelling moet onderzoek doen naar haar klanten en relaties en heeft dan ook de verplichting om medewerkers te scholen op het gebied van de Wwft. Met dit doel hebben wij de Wwft Awareness e-learning ontwikkeld. Maar ook als je een standaardprogramma niet voldoende vindt en behoefte hebt aan een opleiding waarin jouw eigen systematiek aan de orde komt, kun je bij ons terecht voor maatwerk oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de combinatie van e-learning en een online Q&A-sessie die wij samenstelden voor LeasePlan Bank.

LeasePlan Bank koos voor The Ministry of Compliance, omdat de Wwft Awareness e-learning goed aansluit bij de eerstelijnscontrole op de acceptatie van klanten. Daarnaast vonden zij het belangrijk dat hun medewerkers een certificaat ontvingen na een succesvolle afronding van de cursus.

E-learning gevolgd door huiswerkopdrachten

Allereerst doorliepen de cursisten onze intensieve Wwft Awareness e-learning. Hierin kwamen onderwerpen aan bod als witwassen, de financiële sector als poortwachter, klantinventarisatie en monitoring gedurende de relatie. Vervolgens ontvingen ze twee huiswerkopdrachten, geïntegreerd in onze online leeromgeving. Deze opdrachten waren praktisch van aard en sloten naadloos aan op de richtlijnen en het klantenbestand van LeasePlan Bank.

Interactieve online sessie

Nadat alle cursisten de e-learning en huiswerkopdrachten voltooid hadden, volgde een interactieve online Q&A-sessie via Microsoft Teams, onder leiding van twee van onze gespecialiseerde consultants. Tijdens deze online sessie konden de cursisten vragen stellen naar aanleiding van de theorie. Ook in deze sessie stond de casuïstiek van de klant centraal. De cursisten bereidden de cases in subgroepjes voor, waarna de uitwerkingen plenair behandeld werden. Dit beviel goed: ‘’Door de combinatie was er veel meer interactie vanuit de cursisten,’’ vertelt een vertegenwoordiger van LeasePlan Bank. ‘’De interactie in de groep zorgde ervoor dat de cursisten elkaar versterkten, waardoor de theorie beter verwerkt werd. De training heeft de kennis van onze medewerkers vergroot. Ze zijn nu in staat zelfstandig te beoordelen of screeningsresultaten false positive zijn, of een mogelijke match. Ook kunnen ze deze matches nu zelfstandig afhandelen.”

Meer weten?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt.

Meer weten over de mogelijkheden tot maatwerk? Bekijk onze maatwerk pagina of neem contactop voor persoonlijk advies.

Popup Builder Mailchimp extension requires authentication.

Bel mij terug