AML-CFT Awareness

 • Categorie
  Awareness
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

Als dienstverlener in de financiële sector kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Als je verdachte transacties kunt herkennen en weet hoe en wanneer je ze moet melden, kun je je organisatie helpen te voldoen aan de anti-witwasregelgeving en financiële en reputatieschade voorkomen. Na afronding van deze AML-CFT cursus ben je bekend met de internationale regelgeving ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering. Hiermee voldoe je aan de wettelijke trainingsvereisten.

Doelgroep

De AML-CFT Awareness cursus is geschikt voor iedereen in de financiële sector die klantcontact heeft en bekend moet zijn met de bepalingen van de anti-witwas en terrorismefinanciering regelgeving gebaseerd op de FATF standaarden.

Onderwijsniveau

Deze AML-CFT Awareness cursus is een cursus op HBO-niveau. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze cursus. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van financiële dienstverlening.

Doel

Tijdens deze e-learning leer je wat de regelgeving ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme () inhoudt en welke rol financiële ondernemingen hebben bij het tegengaan van witwassen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je over witwassen, de financiële sector als poortwachter, klantinventarisatie en monitoring tijdens de relatie. Na afloop van de AML-CFT cursus weet je hoe je ongebruikelijke of verdachte transacties kunt herkennen en wanneer en hoe je deze moet melden. Je ontvangt ook een AML-CFT certificaat dat bewijst dat je voldoet aan de wettelijke opleidingseisen.

Op maat gemaakt voor uw type instelling

We kunnen de AML-CFT Awareness e-learning op maat maken voor verschillende soorten financiële instellingen, zoals betaaldienstverleners. Heeft u instellingspecifieke voorbeelden of inhoud nodig? Geef dit dan aan tijdens het registratieproces.

Course content

Nulmeting

De AML-CFT awareness cursus begint met een baseline om te bepalen of je direct aan de slag kunt of beter eerst de theorie kunt bestuderen.

Test AML-CFT awareness

Je rondt dit programma af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kun je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat AML-CFT Awarenes

Na het behalen van de toets kun je direct je persoonlijke AML-CFT certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

Deze Awareness cursus kun je volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. Afhankelijk van je voorkennis heb je gemiddeld tussen de één en twee uur nodig om deze e-learning te volgen.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kunnen werkgevers de voortgang van individuele deelnemers bekijken en exporteren via een vrij toegankelijk dashboard. Dit geeft u een enkel overzicht van de deelnemer-, cursus- en inhoudsstatistieken van alle gevolgde trainingen binnen uw organisatie. Als u hier behoefte aan heeft, kunt u dit aangeven tijdens het offerteproces.

Vragen

Plan een online meeting

Heb je vragen over dit programma? Onze leerspecialisten beantwoorden ze graag. Plan nu een Teams-afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Waarom de AML-CFT Awareness cursus?

 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van het programma, zodat je precies weet welke stof je nog moet bestuderen of kunt overslaan
 • Praktisch leren aangevuld met praktijkvoorbeelden, nieuwsartikelen en podcasts
 • Voldoe direct aan de wettelijke trainingseisen

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Bel mij terug