CSRD Awareness

 • Categorie
  Awareness
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  Per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

Een van de manieren om een duurzame economie te bereiken, is door financiële stromen richting economische activiteiten te leiden die daaraan bijdragen. Beleggers, investeerders en financiers hebben daar informatie voor nodig.

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) moet zorgen voor een betere en meer uniforme rapportering van duurzaamheidsinformatie door Europese ondernemingen. Zij moeten dit doen aan de hand van uniforme rapportagestandaarden, de European Sustainability Reporting Standards of ESRS.

In deze opleiding werken we in hoofdlijnen uit hoe de CSRD in elkaar zit. Na afronding weet je aan welke eisen jouw onderneming moet voldoen en wanneer. Ook kun je aan de slag met de voorbereidingen op de implementatie van de CSRD.

Doelgroep

Veel Europese ondernemingen moeten gefaseerd informatie verstrekken over hoe zij omgaan met duurzaamheid. Deze informatie moet kapitaalverstrekkers helpen bij hun duurzame keuze. Kennis van de eisen uit de CSRD is daarom relevant voor medewerkers die deze informatie moeten samenstellen en controleren en voor medewerkers van kapitaalverstrekkers die de informatie gebruiken bij hun beslissingen.

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. Voor deze training gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële sector.

Deze training vormt een logische aanvulling op onze ESG Awareness training en de SFDR Awareness training.

Doelstelling

Deze e-learning leert je de hoofdlijnen van de CSRD kennen en de context waarbinnen de CSRD past. Na afronding begrijp je:

 • het doel en de reikwijdte van de CSRD;
 • de rapportagevereisten vanuit de CSRD;
 • de architectuur en structuur van de ESRS en wat de 12 ESRS inhouden;
 • hoe de CSRD internationaal wordt geharmoniseerd met andere regels en initiatieven;
 • hoe de WBCSD en TCFD ondernemingen helpen bij de beheersing van duurzaamheidsrisico’s en de rapportage daarover;
 • de tijdlijnen voor inwerkingtreding van de CSRD in Nederland; en
 • hoe een Nederlandse onderneming zich kan voorbereiden op de CSRD.

Opzet

Nulmeting

Deze awareness training start met een nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst de theorie kan bestuderen.

Theorie

 • Context CSRD: EU Actieplan en onderwerpen uit dit actieplan
 • Doel en reikwijdte van de CSRD
 • Eisen aan de rapportage: dubbele materialiteit, rapportagevereisten en externe assurance
 • Duurzaamheidsstandaarden: de ESRS
 • Risico’s: klimaatrisico en aanbevelingen van de WBCSD en de TCFD
  Implementatie: tijdlijnen en voorbereiding op invoering

Toets

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kan je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat

Ben je geslaagd voor de toets, dan kan je direct het certificaat vanuit de leeromgeving downloaden.

Studiebelasting

De CSRD Awareness training is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. De e-learning duurt gemiddeld tussen de een en twee uur om te voltooien, afhankelijk van je voorkennis.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een Teams afspraak in
Calendly

Waarom deze CSRD training?

 • Direct inzicht in de CSRD en de implicaties voor jouw onderneming
 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt
 • Praktische leerstof die je helpt met de implementatie

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug