Cyber Security Awareness

  • Categorie Cyber Security
  • Type Online
  • Doorlooptijd 1-2 uur
  • Startdatum per direct

De basisopleiding Cyber Security Awareness geeft je een goed algemeen beeld van wat cybercriminaliteit inhoudt, hoe je erbij betrokken kunt raken en vooral: hoe je het verschil kunt maken in het gevecht tegen cybercrime.

De risico’s die individuen en organisaties lopen op het gebied van cyberveiligheid zijn doorgaans groter dan gedacht. Grote hacks komen haast wekelijks in het nieuws en de schade als gevolg van deze cyberaanvallen ligt jaarlijks op ruim 500 miljard euro wereldwijd. Naast technische maatregelen, zoals antivirusscanners en firewalls, is de cyberveiligheid bij veel organisaties vooral afhankelijk van de medewerkers zelf. Deze cursus helpt de zogenaamde ‘human firewall’ te versterken.

De Cyber Security Awareness training is ook in het Engels te volgen.

Doelgroep

Een Cyber Security training is een must voor alle werknemers. Of je nu te maken hebt met vertrouwelijke informatie of niet, de kans dat je in aanraking komt met phishing mails of WhatsApp fraude is voor iedereen aanwezig.

Vooropleiding

De Cyber Security Awareness e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

De kernvraag van deze e-learning is: hoe voorkom je dat jij en jouw bedrijf slachtoffer worden van cybercriminaliteit? Nadat je deze e-learning hebt gevolgd, ben je beter gewapend tegen cybercriminaliteit. Je weet verschillende soorten cybercriminaliteit en de bijbehorende motieven te beschrijven. Ook leer je door tal van praktijkvoorbeelden hoe je cybercriminaliteit via e-mail, WhatsApp of SMS kunt herkennen en hoe je cyberaanvallen kunt voorkomen.

Duur

Het doorlopen van de Cyber Security training duurt tussen de een en twee uur, afhankelijk van je voorkennis van het onderwerp.

Vorm

Je kunt de e-learning online volgen of via de app van onze leeromgeving aNewSpring. De app is beschikbaar voor zowel Android alsiOS. De Cyber Security Awareness training bestaat uit:

  • Nulmeting om je huidige kennisniveau te bepalen;
  • Theorie met variatie aan werkvormen;
  • Toets;
  • Certificaat Cyber Security Awareness;
  • Evaluatie.

Ervaringen

‘’Nuttige training! Ik denk dat ik hem ook laat volgen door mijn gezin, met name het gedeelte over whatsapp en phishing mails is voor hen ook relevant.’’

‘’Ik vond de Cyber Security training heel interessant! Leuk dat de training veel gebruik maakt van links, voorbeelden en filmpjes. Mogelijkheden te over voor bijvoorbeeld phishing. Vooral de link waarbij je kunt checken of je mailadres betrokken is geweest bij een hack of lek was nuttig.’’

 

Bekijk ook de brochure van deze opleiding.

Wil je meerdere awareness trainingen in één keer afnemen? Neem dan contact met ons op voor het samenstellen van een voordelig combi-pakket.

Bel mij terug