Cyber Security Awareness

 • Categorie
  Awareness
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

De risico’s die individuen en organisaties lopen op het gebied van cyberveiligheid zijn doorgaans groter dan gedacht. Grote hacks komen haast wekelijks in het nieuws en de schade als gevolg van deze cyberaanvallen ligt jaarlijks op ruim 500 miljard euro wereldwijd. Naast technische maatregelen, zoals antivirusscanners en firewalls, is de cyberveiligheid bij veel organisaties vooral afhankelijk van de medewerkers zelf. Deze Cyber Security Awareness training helpt de zogenaamde ‘human firewall’ te versterken.

Doelgroep

Een Cyber Security Awareness training is een must voor alle werknemers. Of je nu te maken hebt met vertrouwelijke informatie of niet, de kans dat je in aanraking komt met phishing mails of WhatsApp fraude is voor iedereen aanwezig.

Vooropleiding

Dit is een training op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist.

Doelstelling

De kernvraag van deze e-learning is: hoe voorkom je dat jij en jouw bedrijf slachtoffer worden van cybercriminaliteit? Nadat je de Cyber Security Awareness training hebt gevolgd, ben je beter gewapend tegen cybercriminaliteit. Je weet verschillende soorten cybercriminaliteit en de bijbehorende motieven te beschrijven. Ook leer je door tal van praktijkvoorbeelden hoe je cybercriminaliteit via e-mail, WhatsApp of SMS kunt herkennen en hoe je cyberaanvallen kunt voorkomen.

Opzet

Nulmeting

De Cyber Security training start met een nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen

Theorie

 1. Introductie
 2.  Cybercriminaliteit: wat en door wie?
 3. Social engineering
 4. Phishing
 5. WhatsApp-fraude
 6. Wat kan je doen tegen cybercriminaliteit?
 7. Lessons learned

Toets Cyber Security Awareness

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kan je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Cyber Security Awareness

Ben je geslaagd voor de toets, dan kan je direct het certificaat vanuit de leeromgeving downloaden.

Studiebelasting

Deze Cyber Security Awareness cursus is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. Afhankelijk van je voorkennis heb je gemiddeld tussen de één en twee uur nodig om deze e-learning te voltooien.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

‘’Ik vond de Cyber Security training heel interessant! Leuk dat de training veel gebruik maakt van links, voorbeelden en filmpjes. Mogelijkheden te over voor bijvoorbeeld phishing. Vooral de link waarbij je kunt checken of je mailadres betrokken is geweest bij een hack of lek was nuttig.’’

‘’Ik vond het een interessante cursus. Vooral de verschillende vormen van mogelijke aanvallen op persoonlijke gegevens en bestanden.’’

”Nuttige training. Sommige tricks kende ik nog niet, dus weer wat beter bestand tegen cybercrime!”

‘’Nuttige training! Ik denk dat ik hem ook laat volgen door mijn gezin, met name het gedeelte over whatsapp en phishing mails is voor hen ook relevant.’’

“Interessante training. Een aantal dingen waren al bekend, maar dan toch nuttig om nog eens goed te doorgronden. Een aantal andere zaken waren zeker eye-openers.”

“Nuttige training! Ik denk dat ik hem ook laat volgen door mijn gezin, met name het gedeelte over whatsapp en phishing mails is voor hen ook relevant.”

‘’Echt heel interessant! Vooral de verschillende vormen van mogelijke aanvallen op persoonlijke gegevens en bestanden.’’

Waarom een Cyber Security training?

 • Leer jouw ‘human firewall’ te verbeteren en wapen jezelf tegen cybercriminaliteit
 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Praktische leerstof aangevuld met praktijkvoorbeelden, nieuwsartikelen en podcasts

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug