DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel CFA/VBA

 • Categorie
  DSI opleidingen
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  10 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €395,-
 • Talen
  NL, EN

Sinds januari 2018 zijn de European Securities & Markets Authority (ESMA)-richtsnoeren van kracht. Deze richtsnoeren stellen strenge eisen op het gebied van kennis en vakbekwaamheid aan professionals die informeren over beleggingen.

Deze Deficiëntiemodule dicht het gat tussen de VBA of CFA-opleiding en de ESMA-richtsnoeren, door de onderwerpen te behandelen die niet in de twee opleidingen zitten. Na afronding van deze opleiding voldoe je, samen met een VBA-diploma of CFA Level 3-diploma, aan een van de toelatingseisen voor de DSI-certificering DSI Informeren of Adviseren Beleggen Institutioneel.

Het examen van deze opleiding is geaccrediteerd door DSI. Dat betekent dat het examen voldoet aan de door DSI geformuleerde eindtermen en toegang geeft tot een DSI-certificering.

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. De Deficiëntiemodule dicht het gat tussen de VBA of CFA-opleiding en de ESMA-richtsnoeren door de onderwerpen te behandelen die niet in de twee opleidingen zitten.

Doelstelling

 • Voldoen aan de ESMA-richtsnoeren kennis en vakbekwaamheid van DSI die niet worden afgedekt door de VBA- of CFA opleiding
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk

Opzet en examen

Nulmeting

Elk onderwerp start met een nulmeting. Hiermee kan je bepalen hoeveel je al van dit onderwerp weet. Een oefenexamen geeft een goed beeld van de vragen die je in het examen kan verwachten.

Theorie

 1. Introductie: informatie over de opleiding, eindtermen van DSI
 2. Kosten
 3. Cliëntclassificatie en informatieplicht
 4. Prudent person regel
 5. Documentatie bij uitbesteding
 6. Bronnen van informatie
 7. Regelgeving pensioenen en pensioendiscussie
 8. Rapportageverplichtingen aan DNB
 9. Vaardigheden: uitleg en oefening

Examen

Je sluit deze opleiding af met een examen in een van de toetscentra van Lamark. Het eerste examen is in de prijs van deze opleiding inbegrepen. In de leeromgeving vind je hiervoor een voucher en instructies. Herexamens kan je vanuit de leeromgeving direct boeken. Deze betaal je apart.

In de leeromgeving tref je een oefenexamen aan dat een goed beeld geeft van het echte examen.

Diploma Deficiëntie Beleggen Institutioneel CFA/VBA

Als je slaagt voor het examen, ontvang je een diploma voor deze opleiding. Hiermee voldoe je, samen met een VBA-diploma of CFA Level 3-diploma, aan een van de toelatingseisen voor de DSI-certificering Informatieverstrekker of Adviseur Beleggen Institutioneel.

Wat onze cursisten zeggen

”De lesstof was duidelijk en goed gestructureerd en biedt een goede voorbereiding op het examen.”

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Charco & Dique, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug