DSI-certificering Adviseur Beleggen Institutioneel

 • Categorie
  DSI opleidingen
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  40 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €895,-
 • Talen
  NL, EN

Sinds januari 2018 zijn de European Securities & Markets Authority (ESMA)-richtsnoeren van kracht. Deze richtsnoeren stellen strenge eisen op het gebied van kennis en vakbekwaamheid aan professionals die informeren over beleggingen. Na afronding van deze opleiding voldoe je aan deze eisen. Het diploma voor deze opleiding is een van de vereisten om toegang te krijgen tot de DSI-certificering Adviseur Beleggen Institutioneel.

Het examen van deze opleiding is geaccrediteerd door DSI. Dat betekent dat het examen voldoet aan de door DSI geformuleerde eindtermen en toegang geeft tot een DSI-certificering.

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. We gaan er vanuit dat je het opleidingsniveau hebt dat nodig is voor de DSI-certificering waar deze opleiding voor geldt.

Doelstelling

 • Voldoen aan de ESMA-richtsnoeren kennis en vakbekwaamheid
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk
 • Voldoen aan de kennis- en vaardigheidsvereisten voor de DSI-certificering Adviseur Beleggen Institutioneel

Opzet en examen

Nulmeting

Elk onderwerp start met een nulmeting. Hiermee kan je bepalen hoeveel je al van dit onderwerp weet. Een oefenexamen geeft een goed beeld van de vragen die je in het examen kan verwachten.

Inhoud

 1. Onderliggende waarden
 2. Derivaten
 3. Alternatieve beleggingen
 4. Collectief beleggen
 5. Beleggingsbeleid
 6. Asset allocatie
 7. Macro-economische ontwikkelingen en trends
 8. Beleggingstheorie
 9. Implementatie beleggingsbeleid
 10. Zorgvuldige dienstverlening
 11. Informatieverstrekking
 12. Integriteit financiële markten
 13. Overige wet- en regelgeving
 14. Vaardigheden

Examen

Je sluit deze opleiding af met een examen in een van de toetscentra van Lamark. Het eerste examen is in de prijs van deze opleiding inbegrepen. In de leeromgeving vind je hiervoor een voucher en instructies. Herexamens kan je vanuit de leeromgeving direct boeken. Deze betaal je apart.

In de leeromgeving tref je een oefenexamen aan dat een goed beeld geeft van het echte examen.

Diploma DSI Adviseur Beleggen Institutioneel

Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je een diploma voor deze opleiding. Hiermee voldoe je aan een van de toelatingseisen voor de DSI-certificering DSI Adviseur Beleggen Institutioneel.

Studiebelasting

De studieduur voor deze opleiding ligt tussen de 60 en 80 uur, afhankelijk van je voorkennis.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Heb je hier behoefte aan? Geef dit dan aan tijdens het inschrijfproces.

Wat onze cursisten zeggen

”Het was een pittige opleiding, maar de stof werd op een duidelijke, overzichtelijke manier uitgelegd. Ook het oefententamen heeft goed geholpen bij de voorbereiding op het examen.”

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Charco & Dique, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug