DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel Vaardigheden

 • Categorie
  DSI opleidingen
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  4 uur
 • Startdatum
  Per direct
 • Kosten
  €395,-
 • Talen
  NL

Sinds januari 2018 zijn de European Securities & Markets Authority (ESMA)-richtsnoeren van kracht. Deze richtsnoeren stellen strenge eisen op het gebied van kennis en vakbekwaamheid aan professionals die informeren over beleggingen.

Met deze opleiding bereid je je voor op het examen DSI Deficiëntie Beleggen Institutioneel onderdeel Vaardigheden. Met dit diploma, in combinatie met een of meer diploma’s waarmee je de kennisvereisten afdekt, voldoe je aan een van de toelatingseisen voor DSI-certificering Adviseur Beleggen Institutioneel of Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.

Het examen van deze opleiding is geaccrediteerd door DSI. Dat betekent dat het examen voldoet aan de door DSI geformuleerde eindtermen en toegang geeft tot een DSI-certificering.

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. De Deficiëntiemodule helpt je te voldoen aan de vaardigheidseisen van DSI voor een certificering als Adviseur Beleggen of Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.

Doelstelling

 • Voldoen aan de ESMA-richtsnoeren kennis en vakbekwaamheid van DSI
 • Opgedane vaardigheden direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk

Opzet en examen

Lesstof

De lesstof dekt de eindtermen af die DSI voor het onderdeel Vaardigheden heeft geformuleerd. Zij zijn een uitwerking van de ‘ESMA Richtsnoeren voor de beoordeling van kennis en bekwaamheid’. In het programma en bijbehorende examen wordt aandacht besteed aan acht vaardigheden die DSI heeft geformuleerd:

 1. Helder communiceren
 2. Luistervaardigheden
 3. Empathisch vermogen
 4. Analyseren
 5. Oordeelsvorming
 6. Klantgerichtheid
 7. Overtuigingskracht
 8. Assertiviteit

Examen

Je sluit deze opleiding af met een examen in een van de toetscentra van Lamark. Het eerste examen is in de prijs van deze opleiding inbegrepen. In de leeromgeving vind je hiervoor een voucher en instructies. Herexamens kan je vanuit de leeromgeving direct boeken. Deze betaal je apart.

In de leeromgeving tref je een oefenexamen aan dat een goed beeld geeft van het echte examen.

Diploma Deficiëntie Beleggen Institutioneel Vaardigheden

Als je slaagt voor het examen, ontvang je een diploma voor deze opleiding. Met dit diploma, in combinatie met een of meer diploma’s waarmee je de kennisvereisten afdekt, voldoe je aan een van de toelatingseisen voor DSI-certificering Adviseur Beleggen Institutioneel of Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug