DSI-certificering Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel

 • Categorie
  DSI opleidingen
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  35 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €895,-
 • Talen
  NL, EN

Sinds januari 2018 zijn de European Securities & Markets Authority (ESMA)-richtsnoeren van kracht. Deze richtsnoeren stellen strenge eisen op het gebied van kennis en vakbekwaamheid aan professionals die informeren over beleggingen. Na afronding van deze opleiding voldoe je aan deze eisen. Het diploma voor deze opleiding is een van de vereisten om toegang te krijgen tot de DSI-certificering Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.

Het examen van deze opleiding is geaccrediteerd door DSI. Dat betekent dat het examen voldoet aan de door DSI geformuleerde eindtermen en toegang geeft tot een DSI-certificering.

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. We gaan er vanuit dat je het opleidingsniveau hebt dat nodig is voor de DSI-certificering waar deze opleiding voor geldt.

Doelstelling

 • Voldoen aan de ESMA-richtsnoeren kennis en vakbekwaamheid
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk
 • Voldoen aan de kennis- en vaardigheidsvereisten voor de DSI-certificering Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel

Opzet en examen

Inhoud

 • Financiële instrumenten en markten
 • Macro-economische ontwikkelingen en trends
 • Strategisch beleggingsbeleid
 • ESG en maatschappelijk verantwoord beleggen
 • Implementatie beleggingsbeleid
 • Monitoring, evaluatie en bijsturing
 • Zorgplicht en integriteit
 • Overige wet- en regelgeving
 • Vaardigheden

Oefenvragen

De opleiding kent per blok een set oefenvragen. Hiermee kan je testen wat je van de onderwerpen in dit blok weet. De oefenvragen zijn niet representatief voor het examen. De vragen in het oefenexamen zijn dat wel.

MemoTrainer

De MemoTrainer is gemaakt met de theorie van Ebbinghaus in gedachten. Hij claimde dat herhaling de remedie was tegen vergeten en maakte een schema dat ervoor zou zorgen dat kennis opgeslagen werd in het langetermijngeheugen. Hierop is de MemoTrainer gebaseerd.

De herhalingsoefeningen worden dagelijks via een MemoTraining voor iedere deelnemer afzonderlijk gegenereerd. De vragen die je fout beantwoordt komen sneller terug dan de vragen die je goed beantwoordt. De voortgang hiervan is zichtbaar in de kennisopname.

Je kan zelf instellen op welke dagen je wil oefenen, of je hiervan een herinnering in jouw mailbox ontvangt en hoeveel vragen je maximaal per MemoTraining wil krijgen.

In de MemoTrainer komen de oefenvragen die je bij elk blok aantreft en de vragen uit het oefenexamen. Zodra je een serie oefenvragen of het oefenexamen hebt afgerond, worden deze vragen toegevoegd aan de MemoTrainer en kan je beginnen met herhalen van die vragen.

Examen

Je sluit deze opleiding af met een examen in een van de toetscentra van Lamark. Het eerste examen is in de prijs van deze opleiding inbegrepen. In de leeromgeving vind je hiervoor een voucher en instructies. Herexamens kan je vanuit de leeromgeving direct boeken. Deze betaal je apart.

In de leeromgeving tref je een oefenexamen aan dat een goed beeld geeft van het echte examen.

Diploma DSI Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel

Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je een diploma voor deze opleiding. Hiermee voldoe je aan een van de toelatingseisen voor de DSI-certificering Informatieverstrekker Beleggen Institutioneel.

Studiebelasting

De studieduur voor deze opleiding ligt tussen de 30 en 40 uur, afhankelijk van je voorkennis.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Heb je hier behoefte aan? Geef dit dan aan tijdens het inschrijfproces.

Vragen?

Plan een Teams afspraak met ons in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

“Fijne online training met fysiek examen op locatie. Theorie is goed te volgen via een duidelijke structuur, waarbij kennisvragen vooraf gesteld worden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je huidige kennisniveau. Stapsgewijs word je vervolgens ingelicht over alles dat betrekking heeft tot de certificering. Met een mooi resultaat tot gevolg.”

”Het was een pittige opleiding, maar de stof werd op een duidelijke, overzichtelijke manier uitgelegd. Ook het oefententamen heeft goed geholpen bij de voorbereiding op het examen.”

”Het programma is lekker duidelijk en concreet. De herhalingsoefenen bereiden je goed voor op het examen.”

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug