DSI Informeren Beleggen Institutioneel (ESMA)

 • Categorie
  DSI Institutioneel
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1 jaar
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €160,-
 • Talen
  NL, EN

Verstrek jij professionele beleggers informatie over beleggingsoplossingen? En wil je jouw DSI-registratie DSI Informeren Beleggen Institutioneel behouden? In dit PV-programma worden de verplichte leerdoelen vanuit DSI aangevuld met relevante actualiteiten. Het programma helpt je permanent vakbekwaam te blijven op alle onderwerpen die de ESMA-richtlijnen voorschrijven.

Vooropleiding

Het DSI Informeren Beleggen Institutioneel PV-programma is een opleiding op HBO-niveau. De e-learnings houden jouw kennis van het vakgebied actueel. We gaan er daarom vanuit dat je het opleidingsniveau hebt dat nodig is voor de DSI-certificering waar dit programma voor geldt.

Doelstelling

 • Aantoonbare permanent vakbekwaamheid
 • Op de hoogte van de actualiteiten binnen het beleggingsvakgebied
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk
 • Automatische verlenging van jouw DSI-registratie

Opzet en toetsing

Nulmeting

Elk onderwerp start met een nulmeting. Hiermee kan je bepalen wat je al van een onderwerp weet. Ken je de stof al? Dan ga je meteen door naar de toets om het onderwerp af te ronden.

Theorie

 1. Product
 2. Markt
 3. Wet- en regelgeving
 4. Klant
 5. Actuele ontwikkelingen

Toetsing

De onderwerpen hebben allemaal hun eigen toets. Deze bestaat uit één of enkele vragen die worden geselecteerd uit een uitgebreide vragenbank. Om je DSI-certificering te verlengen moet je aan het eind van het kalenderjaar minimaal 80% van de toetsen hebben behaald. Het certificaat DSI Permanent Vakbekwaam ontvang je pas als je alle toetsen succesvol hebt afgerond. Je kan de toetsen zo vaak maken als je wilt.

Certificaat DSI Permanent Vakbekwaam

Studiebelasting

Het PV-programma DSI Informeren Beleggen Institutioneel loopt per kalenderjaar. Het programma dient voor het einde van het kalenderjaar te worden afgerond. De gemiddelde studieduur per onderwerp is 20 minuten. Per jaar ligt de totale studiebelasting tussen de 3 en 6 uur. Je doorloopt het programma op jouw eigen tempo, de exacte studieduur is dan ook afhankelijk van jouw voorkennis van de onderwerpen.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over dit DSI programma? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

‘’Heldere weergave van de stof! Een goede aanpak door de verschillende mogelijkheden die je krijgt om je in het onderwerp te verdiepen.’’

 

‘’Duidelijke en interessante leerstof die goed is aangepast aan de actuele situatie.’’

”Helder, kort en bondig. Prima!”

Waarom het PV-programma DSI Informeren Beleggen Institutioneel?

 • Ontwikkeld door specialisten van Charco & Dique, die weten hoe de praktijk van financiële professionals eruitziet.
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app.
 • Nulmeting aan het begin van ieder onderwerp om te bepalen of je direct door kan naar de toets of beter eerst het onderwerp kan bestuderen.
 • Theorie met variatie aan werkvormen: van nieuwsberichten tot podcasts.
 • Automatische verlenging van jouw DSI-registratie.

DSI Permanent Vakbekwaam 2023

De inschrijving voor de DSI Permanent Vakbekwaam programma’s voor 2023 is geopend. Je kunt je aanmelden via de button rechts in je scherm en direct van start.

Wil je een groep cursisten in één keer aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Bel mij terug