Fiscale Integriteit Awareness

 • Categorie
  Awareness
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  Per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

Er is steeds meer aandacht voor fiscale integriteit. Soms ook ‘fair taxation’ genoemd. In belangrijke mate aangezwengeld door de publicatie van de zogenaamde Panama papers in 2015 en de maatschappelijke discussies die daarop volgden. Maar wat betekent fiscaal integer of eerlijk belastinggedrag? En wie bepaalt wat eerlijk is? De wetgever, de media, de toezichthouder, de politiek, de burger, de onderneming waar je werkt of jijzelf? En wat betekenen eerlijke belastingen in relatie tot de dienstverlening aan je klant? Na afronding van deze training heb je antwoord op al deze vragen.

Doelgroep

De Fiscale Integriteit Awareness training is geschikt voor alle professionals in financiële instellingen die in hun functie te maken kunnen krijgen met vraagstukken rondom fiscale integriteit.

Vooropleiding

Dit is een training op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

Met deze e-learning willen we je meer inzicht geven in de wettelijke en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van fiscale integriteit. We besteden aandacht aan de verschillen tussen belastingontduiking, belastingontwijking en belastingoptimalisatie, ook wel geaccepteerde belastingplanning genoemd. Verder maken we helder wat de verwachtingen van toezichthouders zijn. Ook besteden we aandacht aan de internationale (wets-)initiatieven gericht op het voorkomen van belastingontwijking.

Opzet

Nulmeting

De training begint met een nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen

Theorie

1. Reikwijdte
2. Rol van financiële instellingen
3. Internationale ontwikkelingen

Toets Fiscale Integriteit Awareness

Je rondt deze opleiding af met een toets in de online leeromgeving. Eventuele herkansingen kan je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Fiscale Integriteit Awareness

Nadat je geslaagd bent voor de toets kan je direct het certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

Deze Awareness cursus is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. Afhankelijk van je voorkennis over Fiscale Integriteit heb je gemiddeld tussen de één en twee uur nodig om deze e-learning te voltooien.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Waarom onze Fiscale Integriteit Awareness training?

 • Inzicht in fiscale integriteit en de impact op financiële instellingen
 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Praktische leerstof aangevuld met praktijkvoorbeelden en achterliggende documenten

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug