Marktmisbruik Awareness

 • Categorie
  Awareness
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

Als medewerker van een financiële instelling krijg je regelmatig te maken met het risico op marktmisbruik en de vele regels die marktmisbruik moeten voorkomen. Denk hierbij aan de Europese Verordening marktmisbruik (ook wel Market Abuse Regulation genoemd), een insiderregeling of de DSI-gedragscode. Deze regels en codes zijn erop gericht de integriteit van de financiële markten te verbeteren en beleggers te beschermen. Maar hoe weet je zeker dat je hier als medewerker van een financiële instelling aan voldoet?

Deze Marktmisbruik Awareness cursus brengt inzicht in de regels rondom marktmisbruik en helpt je voorkomen dat je je onbewust schuldig maakt aan handel met voorwetenschap of marktmanipulatie.

Doelgroep

De Europese Verordening marktmisbruik geldt voor medewerkers van in Nederland gevestigde financiële ondernemingen, zoals banken, beleggingsondernemingen en -instellingen, pensioenfondsen en verzekeraars. Voor deze doelgroep is de Marktmisbruik Awareness cursus ontwikkeld.

Vooropleiding

De Marktmisbruik Awareness e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

De Marktmisbruik Awareness e-learning biedt inzicht in de regels omtrent marktmisbruik. Na afronding van de cursus kan je signalen van marktmisbruik herkennen en de regels van de marktmisbruik Verordening toepassen. Ook weet je wat je moet doen als er sprake is van (de schijn van) marktmisbruik en weet je welke maatregelen je kunt treffen om marktmisbruik tegen te gaan.

Het belangrijkste doel is om gezamenlijk het vertrouwen in de financiële markten te vergroten en te zorgen dat beleggers, financiële instellingen en jijzelf geen schade oplopen.

Opzet

Nulmeting

Nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen.

Theorie

 1. De regelgeving
 2. Voorwetenschap
 3. Marktmanipulatie
 4. Overige regels
 5. Voorkomen marktmisbruik
 6. Samenvatting

Toets Marktmisbruik Awareness

Je rondt deze opleiding af met een toets in de online leeromgeving. Eventuele herkansingen kan je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Marktmisbruik Awareness

Nadat je geslaagd bent voor de toets kan je direct het certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

Deze Awareness cursus is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. Afhankelijk van je voorkennis heb je gemiddeld tussen de één en twee uur nodig om deze e-learning te voltooien.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

‘’De theorie was duidelijk en informatief en bevatte allerlei voorbeelden. Dit helpt je de context beter te begrijpen.’’

‘’Dit was de meest informatieve cursus die ik ooit gevolgd heb, mijn complimenten!’’

Waarom de Marktmisbruik Awareness training?

 • Direct inzicht in de regels rondom marktmisbruik
 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Praktische leerstof aangevuld met praktijkvoorbeelden en nieuwsartikelen

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug