Marktmisbruik Awareness

  • Categorie Marktmisbruik
  • Type Online
  • Doorlooptijd 1-2 uur
  • Startdatum per direct

De Marktmisbruik Awareness e-learning biedt inzicht in de Market Abuse Regulation en helpt je te voorkomen dat je onbewust de regels omtrent marktmisbruik overtreedt.

Als medewerker van een financiële instelling krijg je regelmatig te maken met het risico op marktmisbruik en de vele regels die marktmisbruik moeten voorkomen. Denk hierbij aan de Europese Verordening marktmisbruik (ook wel Market Abuse Regulation genoemd), een insiderregeling of de DSI-gedragscode. Deze regels en codes zijn erop gericht de integriteit van de financiële markten te verbeteren en beleggers te beschermen. Maar hoe weet je zeker dat je hier als medewerker van een financiële instelling aan voldoet?

De Marktmisbruik Awareness e-learning brengt inzicht in de regels rondom marktmisbruik en helpt je voorkomen dat je je onbewust schuldig maakt aan handel met voorwetenschap of marktmanipulatie.

Deze e-learning is ook in het Engels te volgen.

Doelgroep

De Europese Verordening marktmisbruik geldt voor medewerkers van in Nederland gevestigde financiële ondernemingen, zoals banken, beleggingsondernemingen en -instellingen, pensioenfondsen en verzekeraars.

Vooropleiding

De Marktmisbruik Awareness e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

De Marktmisbruik Awareness e-learning biedt inzicht in de regels omtrent marktmisbruik. Na afronding van de cursus kan je signalen van marktmisbruik herkennen en de regels van de Market Abuse Regulation toepassen. Ook weet je wat je moet doen als er sprake is van (de schijn van) marktmisbruik en weet je welke maatregelen je kunt treffen om marktmisbruik tegen te gaan.

Het belangrijkste doel is om gezamenlijk het vertrouwen in de financiële markten te vergroten en te zorgen dat beleggers, financiële instellingen en jijzelf geen schade oplopen.

Duur

Het doorlopen van de e-learning duurt tussen de een en twee uur, afhankelijk van je voorkennis van het onderwerp.

Vorm

Je kunt de Marktmisbruik Awareness e-learning online volgen of via de app van onze leeromgeving aNewSpring. De app is beschikbaar voor zowel Android alsiOS. De e-learning bestaat uit:

  • Nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen;
  • Theorie met variatie aan werkvormen;
  • Toets Marktmisbruik Awareness;
  • Certificaat Marktmisbruik Awareness;
  • Evaluatie.

Bekijk ook de brochure van deze opleiding.

Wil je meerdere awareness trainingen in één keer afnemen? Neem dan contact met ons op voor het samenstellen van een voordelig combi-pakket.

Bel mij terug