Workshop Ethiek

 • Categorie
  Ethiek
 • Type
  Gemixt
 • Doorlooptijd
  4 uur
 • Startdatum
  nader bekend te maken
 • Kosten
  €325,-
 • Talen
  NL, EN

Je doet jouw werk natuurlijk al met de beste intenties. Toch kan het lastig zijn om in de praktijk te bepalen wat ‘het beste’ precies is. Deze workshop biedt handvatten die je helpen om te gaan met ethische dilemma’s in de beleggingswereld. Na afronding voldoe je meteen aan de eisen die de ‘ESMA-richtsnoeren kennis en bekwaamheid’ stellen aan ethiek. Daarmee beschik je over de noodzakelijke kennis en vaardigheden om aan de ethische normen van het vak te voldoen.

Doelgroep

De workshop Ethiek is bedoeld voor medewerkers van financiële instellingen die klanten informeren of adviseren over beleggingen of beleggingsdienstverlening.

Vooropleiding

Voor de workshop Ethiek heb je ervaring in en kennis van het effectenvak nodig. Kennis van de Engelse taal is nodig om een deel van de voorbereidende stof te kunnen lezen.

Doelstelling

 • Bewust zijn van ethische ‘biases’
 • Kennis van ethische principes
 • Ethische dilemma’s herkennen
 • Effectief omgaan met deze dilemma’s

Opzet

 • E-learning ter voorbereiding op basis van CFA Institute Code of Ethics and Standards of Professional Conduct
 • Interactieve workshop in kleine groepen van 9-16 deelnemers, waarin cases en eigen dilemma’s centraal staan
 • Certificaat
 • Open inschrijving en incompany maatwerk mogelijk

Studiebelasting

Het doorlopen van de voorbereidende e-learning duurt gemiddeld een uur. De workshop duurt 3 uur.

Wat onze cursisten zeggen

”De opzet van de workshop was goed. De docent was deskundig en een goede prater en gastheer. Tijdens de workshop was er veel ruimte voor interactie en het bespreken van de verschillende cases. Ik vond het een leerzame dag!”

”Prima opleiding, leuk om te sparren met collega’s over dilemma’s waar we dagelijks mee te maken hebben.”

”Ik heb de workshop samen met een groep collega’s gevolgd. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om live bij elkaar te komen en moest de bijeenkomst via Teams plaatsvinden. Gelukkig leende de workshop zich hier prima voor en hebben we – ook op afstand – veel van elkaar kunnen leren.”

Interesse?

We hebben nog geen nieuwe startdata voor 2021 vastgesteld. Heb je interesse in deze workshop? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Charco & Dique, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug