Wwft Programma voor Medewerkers

 • Categorie
  Wwft en Sanctiewet
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1 maand
 • Startdatum
  In overleg
 • Kosten
  Op aanvraag
 • Talen
  NL, EN

Aantoonbare deskundigheid van de Wwft en Sanctiewet is een vereiste voor medewerkers van een financiële instelling. Naast de kennis van de wetgeving is het ook van belang vraagstukken te kunnen beoordelen die specifiek in de eigen organisatie spelen. Daarom bieden wij een programma aan dat hier optimaal op aansluit. Dit programma is daarom altijd maatwerk dat in overleg met de opdrachtgever wordt ingevuld.

Doelstelling

Na succesvolle afronding van het programma ben je op de hoogte van de relevante normen vanuit de Wwft en Sanctiewet, en kun je deze toepassen op jouw eigen organisatie. Het programma:
• Sluit aan bij jouw specifieke situatie
• Biedt aantoonbare resultaten
• Is niet groter dan nodig, maar wel relevant

Opzet en toetsing

Het is belangrijk dat het Wwft programma impact heeft op het eigenaarschap voor de beheersing van risico’s op het gebied van Wwft en Sw. Daarvoor is het van belang dat de deelnemers de dialoog aangaan over hoe zij tegen deze risico’s aankijken.

Dat bereiken we in drie stappen:
1. aantonen en indien nodig opfrissen van eerder opgedane theoretische kennis;
2. een online of live survey;
3. bespreken van de resultaten uit de survey.

Stap 1: theoriesessie

Medewerkers van financiële instellingen hebben de afgelopen jaren al regelmatig trainingen, workshops en e-learnings over Wwft en Sanctiewet gedaan. Hun kennisniveau kunnen de deelnemers aantonen door de toets te doen van de Wwft Awareness e-learning. Halen zij de toets, dan hebben zij hun kennisniveau aangetoond. Mochten zij de toets niet halen, dan krijgen ze de gelegenheid de theorie nogmaals door te nemen en opnieuw de toets te doen.

Stap 2: online survey

In deze stap zetten houden wij een survey onder de deelnemers, waarin zij individueel hun reactie geven op voor de klant relevante CDD-gerelateerde scenario’s. De resultaten zijn input voor de discussie in de derde stap. De opzet van de survey en inhoud van de scenario’s wordt zorgvuldig afgestemd met de klant.

Stap 3: bespreken resultaten

De reacties uit de survey vormen de input voor de discussie tussen de deelnemers en onder leiding van een senior consultant van Projective Group. De trainer zal, waar van toepassing, ingaan op de theorie en actuele ontwikkelingen bespreken. Deze sessie neemt 1,5 uur in beslag.

Als optie leggen wij de conclusies uit deze discussie wij vast in een document, waarmee de resultaten van het programma aantoonbaar zijn.

Studiebelasting

Voorbereiding en uitvoering van de drie stappen vragen een doorlooptijd van circa één maand. De planning vindt in overleg met de deelnemers plaats.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

”De oplossing van The Ministry of Compliance was zowel inhoudelijk als qua opzet perfect. Ik vind het prettig dat de resultaten zijn verankerd in een aanbeveling over het behaalde niveau, zodat dit aantoonbaar is richting de toezichthouder.”

Waarom deze Wwft awareness training?

 • Relevante kennis van de Wwft en Sanctiewet, die direct impact heeft op jouw dagelijkse praktijk
 • Sluit aan bij jouw specifieke situatie
 • Aantoonbaar voldoen aan de wettelijk gestelde opleidingseisen

Aangepast op jouw situatie

Dit Wwft programma wordt specifiek toegespitst op jouw situatie. De inhoud en kosten variëren dus per deelnemer. Samen stellen we een programma op dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Neem contact met ons op, en we gaan direct voor je aan de slag.

Bel mij terug