Wwft Transactiemonitoring

 • Categorie
  Wwft en Sanctiewet
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  3 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €185,-
 • Talen
  NL, EN

Aantoonbare deskundigheid van de Wwft en Sanctiewet is een vereiste voor medewerkers van een financiële instelling. Maar het volgen van een Wwft opleiding heeft echter alleen zin als deze aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden.

Voor het goed uitvoeren van transactiemonitoring is een zekere mate van kennis van de wettelijke eisen en regels belangrijk. Maar het beoordelen van een alert vraagt soms een flinke dosis analytisch vermogen. Hoe analyseer en beoordeel je de informatie die je over de transactie hebt? Hoe kom je tot conclusies? En niet onbelangrijk, hoe leg je jouw conclusies vast?

Deze opleiding helpt je voldoen aan de wettelijk gestelde opleidingseisen. De e-learning fungeert als verdieping op de kennis die je al hebt opgedaan over de naleving van de Wwft en Sanctiewet, bijvoorbeeld door het volgen van onze Wwft Awareness cursus.

Doelgroep

Deze verdiepingsopleiding is vooral bedoeld voor medewerkers die direct betrokken zijn bij de uitvoering van transactiemonitoring, maar is daarnaast ook interessant voor Compliance Officers.

Vooropleiding

Deze Wwft verdiepingscursus sluit aan op onze Wwft Awareness cursus. Dit is een opleiding op HBO-niveau. Voor deze online cursus gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel gaan we ervan uit dat je in ieder geval een algemeen beeld hebt van de eisen die de Wwft en Sanctiewet aan financiële instellingen en hun medewerkers stellen.

Doelstelling

Na succesvolle afronding van het programma is jouw inzicht in de wettelijke vereisten op het gebied van transactiemonitoring onder de Wwft, en de achtergrond daarvan, vergroot. Ook heb je kunnen oefenen met de vaardigheden die je nodig hebt voor het effectief monitoren van transacties.
De opleiding:

 • Sluit aan bij jouw specifieke werkzaamheden
 • Biedt aantoonbare resultaten
 • Is niet groter dan nodig, maar wel relevant

Opzet

De e-learning start met een overzicht van het wettelijk kader. Wat wordt er van de onderneming verwacht als het gaat om het vaststellen of een transactie ongebruikelijk is? Op basis hiervan maken we de vertaalslag naar de praktijk. Waar mogelijk maken we hierbij gebruik van concrete voorbeelden en casussen.

Nulmeting

Ieder onderdeel van de Wwft Transactiemonitoring training start met een nulmeting om te bepalen wat je al weet van het onderwerp.

Theorie

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de opleiding:

 • Wat wordt er verwacht van financiële instellingen als het gaat om transactiemonitoring?
 • Welke rol speelt het transactieprofiel bij transactiemonitoring en hoe stel je een transactieprofiel op?
 • Wat zijn alerts en hoe ontstaan ze?
 • Hoe beoordeel je een alert?
 • Hoe verloopt een melding van een ongebruikelijke transactie?

Toets Wwft Transactiemonitoring

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kun je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Wwft Transactiemonitoring

Nadat je geslaagd bent voor de toets kun je direct jouw persoonlijke certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

De e-learning is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uit komt. De e-learning duurt gemiddeld drie uur om te voltooien, afhankelijk van je voorkennis over transactiemonitoring.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat zeggen onze cursisten?

”Voor iemand als ik, met ervaring met AML maar niet met transactiemonitoring, is deze training erg nuttig!”

”Prima methodiek e-learning. Ik vond de cases leerzaam en ze hielpen bij de interpretatie van de theorie met betrekking tot objectieve en subjectieve indicatoren.”

”Prettig leesbare module, ook erg informatief.”

Waarom de Wwft verdiepingsopleiding transactiemonitoring?

 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Voldoen aan de periodieke opleidingsverplichting Wwft

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Bel mij terug