Wwft Awareness

  • Categorie Wwft
  • Type Online
  • Doorlooptijd 1-2 uur
  • Startdatum per direct

De Wwft Awareness training geeft inzicht in de aangescherpte Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Na afronding van deze e-learning voldoe je aan de wettelijk gestelde opleidingseisen. Je weet de Wwft in de praktijk na te leven en kunt een bijdrage leveren aan het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme.

Als dienstverlener in de financiële sector kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de bestrijding van witwassen en het financieren van terrorisme. Als je in staat bent verdachte transacties te herkennen en weet hoe en wanneer je deze kunt melden, kun je jouw organisatie helpen de Wwft na te leven en financiële- en reputatieschade te voorkomen. Na een Wwft Awareness cursus ben je bekend met de bepalingen van de Wwft en voldoe je aan de wettelijk gestelde opleidingseisen.

Deze e-learning is ook in het Engels te volgen.

Doelgroep

De Wwft Awareness training is geschikt voor iedereen in de financiële sector die klantencontact heeft en bekend dient te zijn met de bepalingen van de Wwft. Voor deze cursus gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vooropleiding

De Wwft Awareness e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

Tijdens de Wwft Awareness training leer je wat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) inhoudt en welke rol financiële ondernemingen hebben bij het tegengaan van witwassen. Door middel van praktische voorbeelden leer je over witwassen, de financiële sector als poortwachter, klantinventarisatie en monitoring gedurende de relatie. Na afronding van de cursus weet je hoe je ongebruikelijke transacties herkent en wanneer en hoe je deze kunt melden.

Duur

De e-learning duurt gemiddeld tussen de een en twee uur om te voltooien, afhankelijk van je voorkennis over het onderwerp.

Vorm

Je kunt de e-learning online volgen of via de app van onze leeromgeving aNewSpring. De app is beschikbaar voor zowel Android alsiOS. De e-learning bestaat uit:

  • Nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen;
  • Theorie met variatie aan werkvormen;
  • Toets Wwft Awareness;
  • Certificaat Wwft Awareness;
  • Evaluatie.

Ervaringen

‘’Leerzame cursus die leuk was om te volgen. De informatie was kernachtig en goed gedocumenteerd. Ik vond het een fijne mix van visueel en tekstueel leermateriaal.’’

‘’De training was goed opgezet en georganiseerd. De informatie was nuttig en makkelijk te leren, ik heb ervan genoten.’’

 

Bekijk ook de brochure van deze opleiding.

Wil je meerdere awareness trainingen in één keer afnemen? Neem dan contact met ons op voor het samenstellen van een voordelig combi-pakket.

Bel mij terug