Wwft Awareness

 • Categorie
  Wwft en Sanctiewet
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

Als dienstverlener in de financiële sector kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de bestrijding van witwassen en het financieren van terrorisme. Als je in staat bent verdachte transacties te herkennen en weet hoe en wanneer je deze kunt melden, kun je jouw organisatie helpen de Wwft na te leven en financiële- en reputatieschade te voorkomen. Na afronding van deze Wwft cursus ben je bekend met de bepalingen van de Wwft en voldoe je aan de wettelijk gestelde opleidingseisen.

Wil je meer weten over de Sanctiewet? Volg dan ook onze Sanctiewet Awareness cursus.

Doelgroep

De Wwft Awareness cursus is geschikt voor iedereen in de financiële sector die klantencontact heeft en bekend dient te zijn met de bepalingen van de Wwft.

Vooropleiding

Deze Wwft Awareness cursus is een opleiding op HBO-niveau. Voor deze cursus gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

Tijdens deze e-learning leer je wat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) inhoudt en welke rol financiële ondernemingen hebben bij het tegengaan van witwassen. Aan de hand van praktische voorbeelden leer je over witwassen, de financiële sector als poortwachter, klantinventarisatie en monitoring gedurende de relatie. Na afronding van de Wwft cursus weet je hoe je ongebruikelijke transacties herkent en wanneer en hoe je deze kunt melden. Ook ontvang je een Wwft certificaat waarmee je kan aantonen dat je voldoet aan de wettelijk gestelde opleidingseisen.

Toegespitst op jouw type instelling

Wij kunnen de Wwft Awareness e-learning aanpassen op verschillende typen financiële instellingen, zoals bijvoorbeeld payment service providers. Heb je behoefte aan instellingsspecifieke voorbeelden of inhoud? Geef dit dan aan tijdens het inschrijfproces.

Opzet

Nulmeting

De Wwft awareness cursus start met een nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst de theorie kan bestuderen

Theorie

 1. Witwassen
 2. De financiële sector als poortwachter
 3. Klantinventarisatie
 4. Gedurende de relatie
 5. Praktijkvoorbeelden

Toets Wwft Awareness

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kun je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Wwft Awareness

Nadat je geslaagd bent voor de toets kun je direct jouw persoonlijke Wwft certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

Deze Awareness cursus is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. Afhankelijk van je voorkennis heb je gemiddeld tussen de één en twee uur nodig om deze e-learning te voltooien.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

‘’De training was goed opgezet en georganiseerd. De informatie was nuttig en sloot goed aan bij de dagelijkse praktijk.’’

”Heel interessant, en goed om te weten waar we op dienen te letten tijdens het onboarding proces.”

”Hele leerzame cursus en op een super leuke manier samengesteld! Het gebruik van praktijkvoorbeelden is erg fijn, en het voorbeeld uit Angola gaf duidelijk aan hoe een casus op papier vrij onschuldig kan klinken, maar toch onacceptabele risico’s met zich meebrengt.”

”Zeer interessant, praktisch en onderhoudend. Alle basisopleidingen zouden er zo uit moeten zien.”

‘’Erg duidelijk en informatief allemaal! Mooie software, zit goed in elkaar. De korte filmpjes in het begin maken het onderwerp laagdrempelig en leuk om te leren.’’

”Inhoudelijk erg nuttige training. Duidelijk overzicht en op een prettige manier gepresenteerd.”

‘’Leerzame cursus die leuk was om te volgen. De informatie was kernachtig en goed gedocumenteerd. Ik vond het een fijne mix van visueel en tekstueel leermateriaal.’’

‘’Prima opzet van deze opleiding. Theorie en praktijk vormen de basis en dat gekoppeld aan een afrondende toets is wat mij betreft de wijze om deze tekst tot je te nemen. Perfect zo!’’

‘’Prima training, waar voor mijn geld! De filmpjes waren een leuke afwisseling en informatief.’’

‘’Ik vond de beknopte video’s erg informatief en makkelijk om de informatie daarin op te nemen. Ook fijn hoe de informatie in kleine behapbare stukken wordt opgeknipt.’’

”Leuke cursus, met een goede en gebruikersvriendelijke opzet.”

”Helder cursusmateriaal, goed te doorlopen en herkenbaar in praktijk.”

”Duidelijke en luchtige cursus! Dat is prettig, aangezien het onderwerp niet per se luchtig is van zichzelf. De cursus is laagdrempelig om mee te starten en alles wordt gemakkelijk uitgelegd.”

Waarom de Wwft Awareness cursus?

 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Praktische leerstof aangevuld met praktijkvoorbeelden, nieuwsartikelen en podcasts
 • Voldoe direct aan de wettelijke opleidingseisen

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Bel mij terug