Sanctiewet Awareness

 • Categorie
  Wwft en Sanctiewet
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  Per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

De Verenigde Naties (VN) en de Europese Unie (EU) leggen internationale sancties op tegen landen, organisaties, bedrijven en individuele personen. Dit kunnen bijvoorbeeld financiële sancties zijn. Financiële instellingen hebben een rol in de naleving van die sancties.

Financiële instellingen mogen geen betalingen faciliteren van en naar rekeningen van gesanctioneerde partijen en mogen hen ook geen financiële diensten verlenen. Dat betekent onder andere: de rekeningen van deze partijen blokkeren.

In Nederland zijn deze verplichtingen vastgelegd in de Sanctiewet (SW). Met deze awareness e-learning brengen we je op de hoogte van de eisen die de sanctieregelgeving aan financiële instellingen en hun medewerkers stelt.

Wil je meer weten over de Wwft? Volg dan een van onze Wwft-opleidingen.

Doelgroep

De Sanctiewet Awareness e-learning is geschikt voor iedereen in de financiële sector die klanten of transacties monitort en bekend dient te zijn met de bepalingen van de Sanctiewet.

Vooropleiding

Dit is een cursus op Hbo-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de Wwft en financiële dienstverlening.

Doelstelling

Deze opleiding maakt je wegwijs in de (Europese en Nederlandse) sanctieregels. Ook de sanctieregels vanuit de VS en het VK komen aan bod. Zo leer je aan welke eisen jij en je werkgever moeten voldoen.

Na afronding van de Sanctiewet Awareness e-learning weet je hoe sanctie- en transactiescreening in zijn werk gaat en hoe de AFM en DNB toezicht houden op de naleving van de sanctiewet.

Toegespitst op jouw type instelling

Wij kunnen de Sanctiewet Awareness e-learning aanpassen op verschillende typen financiële instellingen. Zo hebben we een aparte Sanctiewet Awareness e-learning toegespitst op de trustsector. Heb je behoefte aan instellingsspecifieke voorbeelden of inhoud? Vraag dan naar de mogelijkheden tijdens het offertetraject.

Opzet

Nulmeting

De training begint met een nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen.

Theorie

 1. Wet- en regelgeving
  1. Sanctieregelgeving
  2. Toezichthouders
 2. Screening
  1. Sanctiescreening
  2. Transactiescreening
  3. Soorten hits

Toets Sanctiewet Awareness

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kun je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Sanctiewet Awareness

Nadat je geslaagd bent voor de toets kun je direct jouw persoonlijke certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

De Sanctiewet Awareness cursus is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. De e-learning duurt gemiddeld tussen de één en twee uur om te voltooien, afhankelijk van je voorkennis.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een online afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

”De Sanctiewet e-learning was informatief en erg praktisch opgezet.”’

”Geweldige cursus! Heel nuttig, vooral voor de tweede lijn.”

Waarom de Sanctiewet Awareness e-learning?

 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Praktische leerstof aangevuld met praktijkvoorbeelden en achterliggende documenten

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

FAQs

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug