Opleiding AML-professional wordt beoordeeld voor accreditatie door DSI

De nieuwe opleiding AML professional van The Ministry of Compliance (TMoC) wordt beoordeeld voor accreditatie door de Accreditatiecommissie van DSI. The Ministry of Compliance kreeg al eerder accreditatie voor onder andere alle Permanent Vakbekwaam programma’s en de Compliance Officer opleiding.

Midden december kondigde de DSI aan om een nieuw register te lanceren, specifiek gericht op professionals die zich inzetten voor de preventie van financiële criminaliteit: het DSI Anti Money Laundering (AML) register. Dit register stelt uniforme kwaliteitsnormen beschikbaar voor de AML-professionals die actief zijn in de strijd tegen financiële misdrijven.

Onze AML opleiding

Onze AML opleiding is een praktische opleiding die je klaarstoomt voor een functie als AML-professional. Met een gedegen theoretische basis, veel praktijkcases en gegeven door ervaren AML-specialisten met ruime ervaring in de praktijk.
In drie dagen doorloop je de stappen in het werk van AML-professional en ontwikkel je (verder) de vaktechnische en communicatieve vaardigheden die je daarbij inzet. De eerste dag van de training staat in het teken van het CDD-proces. Je beoordeelt diverse scenario’s en doorloopt een casus waarbij je een klantonderzoek uitvoert. Op de tweede dag oefen je met communicatie- en presentatievaardigheden. De derde dag is een mix van transactiemonitoring, rapportage en presentatievaardigheden.

Niet nogmaals doen wat je al kan

Veel medewerkers van financiële instellingen hebben al diverse opleidingen gevolgd op het gebied van AML. Onderdeel van deze opleiding zijn vijf e-learnings die The Ministry of Compliance aanbiedt. Als je eerder al een of meer van deze opleidingen hebt afgerond, dan hoef je deze opleiding(en) niet nog een keer te doen. Dat mag overigens wel.

Meer weten?

Neem contact met ons op: theminister@ministryofcompliance.nl

 

Popup Builder Mailchimp extension requires authentication.

Bel mij terug