AVG Awareness

  • Categorie AVG
  • Type Online
  • Doorlooptijd 1-2 uur
  • Startdatum per direct

De AVG Awareness training geeft je een duidelijk overzicht van de privacyregels. Na afronding weet je in de praktijk om te gaan met persoonsgegevens, datalekken en de rechten van betrokkenen.

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van kracht. Sindsdien is er veel te doen geweest over de aangescherpte privacy-wetgeving. Welke rechten hebben datasubjecten en waar moet je rekening mee houden bij het verwerken van persoonsgegevens? De AVG Awareness training helpt je jouw kennis rondom de privacywetgeving op te frissen. Na afronding van de cursus weet je de regels van de AVG toe te passen op jouw organisatie.

De AVG Awareness training is ook in het Engels te volgen.

Doelgroep

De AVG Awareness training is geschikt voor alle professionals die vanuit hun functie te maken hebben met het verwerken van persoonsgegevens en het toepassen van privacyregels binnen hun organisatie.

Vooropleiding

De AVG Awareness e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

Doelstelling

De AVG Awareness e-learning maakt je wegwijs in de AVG. De training geeft een duidelijk overzicht van de privacyregels. Daarnaast biedt de e-learning praktische handvatten waarmee je in een praktijksituatie leert om te gaan met persoonsgegevens, datalekken en de rechten van betrokkenen. Na afronding van de training kun je een inschatting maken van wanneer er sprake is van een datalek en weet je hoe je hiermee om moet gaan. Ook kun je uitleggen welke rechten datasubjecten hebben en welke plichten gelden voor dataverwerkers.

Duur

Het doorlopen van de e-learning duurt tussen de een en twee uur, afhankelijk van je voorkennis van het onderwerp.

Vorm

Je kunt de AVG Awareness e-learning online volgen of via de app van onze leeromgeving aNewSpring. De app is beschikbaar voor zowel Android alsiOS. De e-learning bestaat uit:

  • Nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen;
  • Theorie met variatie aan werkvormen;
  • Toets AVG Awareness;
  • Certificaat AVG Awareness;
  • Evaluatie.

Bekijk ook de brochure van deze opleiding.

Wil je meerdere awareness trainingen in één keer afnemen? Neem dan contact met ons op voor het samenstellen van een voordelig combi-pakket.

Bel mij terug