AVG Awareness

 • Categorie
  Awareness
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1-2 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €95,-
 • Talen
  NL, EN

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van kracht. Sindsdien is er veel te doen geweest over de aangescherpte privacywetgeving. Welke rechten hebben datasubjecten en waar moet je rekening mee houden bij het verwerken van persoonsgegevens? De AVG Awareness training helpt je jouw kennis rondom de privacywetgeving op te frissen. Na afronding van de training weet je de regels van de AVG toe te passen op jouw organisatie.

Doelgroep

De AVG Awareness training is geschikt voor alle professionals die vanuit hun functie te maken hebben met het verwerken van persoonsgegevens en het toepassen van privacyregels binnen hun organisatie.

Vooropleiding

Dit is een training op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële dienstverlening.

De e-learning geeft een duidelijk, toegankelijk en bondig overzicht van de eisen vanuit de AVG.

Doelstelling

Deze e-learning maakt je wegwijs in de AVG. De cursus geeft een duidelijk overzicht van de privacyregels. Daarnaast biedt de lesstof praktische handvatten waarmee je in een praktijksituatie leert om te gaan met persoonsgegevens, datalekken en de rechten van betrokkenen. Na afronding van de AVG Awareness training kun je een inschatting maken van wanneer er sprake is van een datalek en weet je hoe je hiermee om moet gaan. Ook kun je uitleggen welke rechten datasubjecten hebben en welke plichten gelden voor dataverwerkers.

Opzet

Nulmeting

De training begint met een nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst het onderwerp kan bestuderen

Theorie

 1. De wet
 2. Persoonsgegevens
 3. Datalekken
 4. Rechten van het datasubject
 5. Gevolgen AVG
 6. Afronding

Toets AVG Awareness

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kan je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat AVG Awareness

Ben je geslaagd voor de toets, dan kan je direct het certificaat vanuit de leeromgeving downloaden.

Studiebelasting

Deze AVG Awareness cursus is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. Afhankelijk van je voorkennis heb je gemiddeld tussen de één en twee uur nodig om deze e-learning te voltooien.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

‘’De theorie bevatte allerlei relevante voorbeelden en goede oefenvragen. Ik ben ook te spreken over de simpele en heldere leeromgeving.’’

”Dit is een ontzettend goede awareness cursus, gepresenteerd op een gestructureerde manier. Duidelijk door iemand die er verstand van heeft. Ik vond met name de referenties naar jurisprudentie erg nuttig.”

‘’De implicaties van de AVG werden heel bondig en inzichtelijk op een rijtje gezet. De nulmeting was nuttig om voorafgaand aan de lesstof eerst te kunnen meten wat ik wel of niet goed onthouden heb uit eerdere informatiesessies. Kortom, goede update!’’

‘’Ik vond het een fijne training om te volgen, die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Geeft een duidelijk overzicht van de AVG en de belangrijke aandachtspunten.’’

 

‘’Nuttige, toegankelijke en bondige toelichting op de AVG.’’

‘’ Duidelijk overzicht van alle eisen uit de AVG. Helder en to the point.’’

”Ik vond de methode van leren erg prettig. Korte stukken tekst/theorie met daarbij enkele vragen en feedback.”

”Nuttig en praktisch, met plezier gedaan. Wat mij betreft compleet qua stof en goede praktijkvoorbeelden.”

Waarom een AVG Awareness training?

 • Direct inzicht in de AVG en de toepassing in de praktijk
 • Ontwikkeld door privacy specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Praktische leerstof aangevuld met praktijkvoorbeelden, nieuwsartikelen en podcasts

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

FAQ

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug