DSI Adviseren Beleggen Institutioneel (ESMA)

 • Categorie
  DSI Institutioneel
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  1 jaar
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €160,-
 • Talen
  NL, EN

Adviseer jij professionele beleggers over passende beleggingsoplossingen en wil je jouw DSI-registratie DSI Adviseren Beleggen Institutioneel behouden? In dit PV-programma worden de verplichte leerdoelen vanuit DSI aangevuld met relevante actualiteiten. Het programma helpt je permanent vakbekwaam te blijven op alle onderwerpen die de ESMA-richtlijnen voorschrijven. Daarmee voldoe je ook aan de eisen die DSI stelt aan de certificering Adviseren Beleggen Institutioneel.

Vooropleiding

De DSI Adviseren Beleggen Institutioneel e-learning is een opleiding op HBO-niveau. Dit PV-programma helpt je jouw kennis van het vakgebied actueel te houden. We gaan er daarom vanuit dat je het opleidingsniveau hebt dat nodig is voor de DSI-certificering waar dit programma voor geldt.

Doelstelling

 • Aantoonbaar permanent vakbekwaam
 • Op de hoogte van de actualiteiten binnen het beleggingsvakgebied
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk
 • Automatische verlenging van jouw DSI-registratie

Opzet en toetsing

Nulmeting

Elk onderwerp start met een nulmeting. Hiermee kan je bepalen wat je al van een onderwerp weet. Ken je de stof al? Dan ga je meteen door naar de toets om het onderwerp af te ronden.

Theorie

 1. Product
 2. Markt
 3. Distributie
 4. Wet- en regelgeving
 5. Klant
 6. Actuele ontwikkelingen

Toetsing

De onderwerpen hebben ieder hun eigen toets. Deze bestaat uit één of enkele vragen die worden geselecteerd uit onze uitgebreide vragenbank. Om je DSI-certificering te verlengen moet je aan het eind van het kalenderjaar minimaal 80% van de toetsen hebben behaald. Het certificaat DSI Permanent Vakbekwaam ontvang je pas als je alle toetsen succesvol hebt afgerond. Je kan de toetsen zo vaak maken als je wilt.

Certificaat DSI Permanent Vakbekwaam

Studiebelasting

Het PV-programma DSI Adviseren Beleggen Institutioneel loopt per kalenderjaar. De gemiddelde studieduur per onderwerp is 20 minuten. Jaarlijks ligt de totale studiebelasting tussen de 3 en 6 uur. Je kunt het programma op jouw eigen tempo doorlopen, de studieduur is dan ook afhankelijk van jouw voorkennis en studietempo.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Heb je hier behoefte aan? Geef dit dan aan tijdens het inschrijfproces.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over dit DSI programma? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

”Helder, kort en bondig. Prima!”

‘’Duidelijke en interessante leerstof die goed is aangepast aan de actuele situatie.’’

‘’Heldere weergave van de stof! Een goede aanpak door de verschillende mogelijkheden die je krijgt om je in het onderwerp te verdiepen.’’

 

Waarom het PV-programma DSI Adviseren Beleggen Institutioneel?

 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group, die weten hoe de praktijk van financiële professionals eruitziet.
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app.
 • Nulmeting aan het begin van ieder onderwerp om te bepalen of je direct door kan naar de toets of beter eerst het onderwerp kan bestuderen.
 • Theorie met variatie aan werkvormen: van nieuwsberichten tot podcasts.
 • Automatische verlenging van jouw DSI-registratie.

DSI Permanent Vakbekwaam 2023

Je kunt je nu inschrijven voor de DSI Permanent Vakbekwaam programma’s voor 2023. Meld je aan via de button rechts in je scherm en ga direct van start.

Wil je een groep cursisten in één keer aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug