Financiële wereld in vogelvlucht

 • Categorie
  Introductie financiële wereld
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  4-8 uur
 • Startdatum
  Per direct
 • Kosten
  €185,-
 • Talen
  NL, EN

Is de financiële wereld nieuw voor jou, bijvoorbeeld omdat je de overstap maakt vanuit een andere sector? En zeggen afkortingen als AFM, ESMA, ICBE, CDD en MiFID jou nog niet zoveel? Deze e-learning maakt je wegwijs in de financiële wereld.

Ondernemingen die actief zijn in de financiële dienstverlening maken overdracht van vermogen mogelijk, via onder andere betalen en lenen. Ook bieden ze producten en diensten aan waarmee je risico’s kunt afdekken of juist aangaan. Welke financiële producten, instrumenten en diensten bestaan er? Aan welke wetten en regels moeten financiële instellingen zich houden? En hoe is het toezicht op deze instellingen georganiseerd? Na afronding van deze e-learning kun je al deze vragen beantwoorden.

Doelgroep

De Financiële wereld in vogelvlucht e-learning is geschikt voor alle professionals die nieuw zijn in de financiële sector of de overstap maken naar een ander deel van de sector. Ook als je wil weten hoe jouw functie past binnen het geheel, of vanuit jouw specialisme meer algemene kennis van de sector wil krijgen, is deze e-learning geschikt voor jou.

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. Er is geen speciale voorkennis van de financiële sector of dienstverlening vereist.

Doelstelling

Tijdens deze e-learning maak je een vogelvlucht over de financiële wereld en leer je alle basisbegrippen kennen. Je krijgt inzicht in de rol en werking van de financiële markten en leert hoe het toezicht op Nederlandse financiële ondernemingen is geregeld. Ook leer je de organisatie van deelmarkten bancair, betalen, verzekeren, pensioenen en effectenhandel kennen, en financiële producten en diensten beschrijven. Na afronding van de e-learning weet je hoe de integriteit van financiële markten wordt bewaakt, en kun je de belangrijkste wetten beschrijven: van de Wft en MiFID tot de regels rondom zorgplicht en informatieverstrekking. Ten slotte leer welke belangrijke rol ESG speelt voor de financiële sector.

Opzet

Nulmeting

De e-learning heeft een nulmeting per onderwerp waarmee je kan bepalen hoeveel je hiervan al weet en wat je nog zou moeten bestuderen voordat je de toets gaat doen. De vragen in de nulmetingen zijn representatief voor de toetsvragen.

Theorie

1.     Introductie
2.     Toezicht en regelgeving
3.     Financiële diensten en partijen
4.     Zorgplicht en informatieverstrekking
5.     Integriteit financiële markten
6.     ESG en de financiële sector

Toets Financiële wereld in vogelvlucht

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Deze bestaat uit 12 vragen waarvan je er 9 goed moet beantwoorden voor een voldoende. Eventuele herkansingen kan je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Financiële wereld in vogelvlucht

Nadat je geslaagd bent voor de toets kan je direct het certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

De Financiële wereld in vogelvlucht opleiding is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. De e-learning duurt gemiddeld tussen de vier en acht uur om te voltooien, afhankelijk van jouw voorkennis van de financiële sector.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers- cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Waarom de Financiële wereld in vogelvlucht e-learning?

 • Wegwijs worden in de financiële wereld en bekend raken met de belangrijkste termen
 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van ieder onderwerp, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Praktische leerstof aangevuld met praktijkvoorbeelden en achterliggende documenten

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Hoe zit het met rapportages?

Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Zijn er ook Engelstalige opleidingen?

De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.

Bel mij terug