Wwft Klantonderzoek

 • Categorie
  Wwft en Sanctiewet
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  4 uur
 • Startdatum
  per direct
 • Kosten
  €185,-
 • Talen
  NL, EN

Aantoonbare deskundigheid van de Wwft en Sanctiewet is een vereiste voor medewerkers van een financiële instelling. Maar het volgen van een Wwft opleiding heeft echter alleen zin als deze aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden.

Voor het goed uitvoeren van een klantonderzoek is een zekere mate van kennis van de wettelijke eisen en regels belangrijk. Maar een klantonderzoek is soms ook detectivewerk en vraagt om een flinke dosis analytisch vermogen. Hoe analyseer en beoordeel je de informatie die je over een klant hebt? Hoe komt je tot conclusies? En niet onbelangrijk, hoe leg je jouw conclusies vast?

Deze opleiding helpt je voldoen aan de wettelijk gestelde opleidingseisen. De e-learning fungeert als verdieping op de kennis die je al hebt opgedaan over de naleving van de Wwft en Sanctiewet, bijvoorbeeld door het volgen van onze Wwft Awareness cursus.

Deze e-learning helpt je op een praktische manier met het doorlopen van de stappen van het klantonderzoek: analyseren, beoordelen, concluderen en vastleggen.

Doelgroep

Deze verdiepingsopleiding is bedoeld voor medewerkers die direct betrokken zijn bij de uitvoering van het CDD klantonderzoek, maar is daarnaast ook interessant voor Compliance Officers.

Vooropleiding

Deze Wwft verdiepingscursus sluit aan op onze Wwft Awareness cursus. Dit is een opleiding op HBO-niveau. Voor deze online cursus gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel gaan we ervan uit dat je in ieder geval een algemeen beeld hebt van de eisen die de Wwft en Sanctiewet aan financiële instellingen en hun medewerkers stellen.

Doelstelling

Na succesvolle afronding van het programma is jouw inzicht in de wettelijke vereisten op het gebied van klantonderzoek onder de Wwft, en de achtergrond daarvan, vergroot. Ook heb je kunnen oefenen met de vaardigheden die je nodig hebt bij het klantonderzoek.
De opleiding:

 • Sluit aan bij jouw specifieke werkzaamheden
 • Biedt aantoonbare resultaten
 • Is niet groter dan nodig, maar wel relevant

Opzet

De e-learning start met een overzicht van het wettelijk kader. Wat wordt er van de onderneming verwacht als het gaat om het vaststellen of haar (potentiële) klanten integer zijn? Op basis hiervan maken we de vertaalslag naar de praktijk. Waar mogelijk maken we hierbij gebruik van concrete voorbeelden en casussen.

Nulmeting

Ieder onderdeel van Wwft Klantonderzoek start met een nulmeting om te bepalen wat je al weet van het onderwerp.

Theorie

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de opleiding:

 • Het wettelijk kader van CDD
 • De risico’s die financiële instellingen lopen als het gaat om zakendoen met niet integere klanten
 • Het doel van het klantonderzoek, de verschillende vormen van klantonderzoek en de toepassing ervan
 • De risico-indicatoren die een rol spelen bij het klantonderzoek
 • De toetsing van het doel en de aard van de relatie
 • Hoe om te gaan met een Politically Exposed Person (PEP)
 • Het verschil tussen herkomst van middelen en herkomst van het vermogen uitleggen

Toets Wwft Klantonderzoek

Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kun je ook in de leeromgeving doen.

Certificaat Wwft Klantonderzoek

Nadat je geslaagd bent voor de toets kun je direct jouw persoonlijke certificaat downloaden vanuit de leeromgeving.

Studiebelasting

De e-learning is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uit komt. De e-learning duurt gemiddeld vier uur om te voltooien, afhankelijk van je voorkennis over het Wwft klantonderzoek.

Studievoortgang monitoren

In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.

Vragen?

Plan een Teams afspraak in

Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.

Plan een afspraak in
Calendly

Wat onze cursisten zeggen

‘’Dank voor interessante cursus. Vooral de vele praktische voorbeelden en casussen worden op prijs gesteld!’’

”Ik vind de tools die jullie aan hebben geboden erg zinvol. Het is nu duidelijk hoe een klantonderzoek plaats moet vinden en waar ik op moet letten. Dit gaat zeker helpen bij het identificeren van mogelijke ongewenste klanten, of het nu nieuwe klanten zijn of bestaande klanten.”

”Mijn complimenten: de stof was erg duidelijk omschreven en er werden heldere voorbeelden gegeven. Dit maakte het begrijpen van de stof makkelijker. Ook de oefenvragen tussendoor waren erg handig.”

“Het ontwerp, de structuur en de uitvoering van deze cursus waren zeer goed.”

‘’Leuk gedaan, met voldoende mogelijkheid tot verdere verdieping in de onderwerpen.’’

‘’Interessante inhoud, goed te volgen. Goed om regelmatig terug te lezen.’’

Waarom de Wwft verdiepingsopleiding klantonderzoek?

 • Ontwikkeld door specialisten van Projective Group
 • Flexibel leren waar en wanneer het jou uitkomt, via onze online leeromgeving of app
 • Nulmeting aan het begin van aan het begin van het programma, waardoor je precies weet welke stof je nog moet doornemen of juist kan overslaan
 • Voldoen aan de periodieke opleidingsverplichting Wwft

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven?

The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.

Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.

Hoe zijn de opleidingen te volgen?

Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.

Wat zijn de mogelijkheden tot maatwerk?

Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.

Wie zitten er achter The Ministry of Compliance?

The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.

Bel mij terug