ESG

In de afgelopen jaren is duurzaamheid steeds hoger op de maatschappelijke agenda komen te staan. Duurzaamheid is een breed begrip, waaronder niet alleen het klimaat of het gebruik van grondstoffen valt, maar ook bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden en diversiteit binnen een organisatie. De verschillende aspecten van duurzaamheid worden gezamenlijk vaak aangeduid met de term ‘ESG-factoren’.

ESG staat voor Environmental, Social and Governance. De factor ‘Environmental’ omvat bijvoorbeeld klimaatverandering, het gebruik van fossiele brandstoffen, luchtvervuiling en ontbossing. Bij Social kun je denken aan kinderarbeid, humanitaire crises en moderne slavernij. Governance omvat onder meer diversiteit binnen het bestuur, corruptie, en een verantwoord beloningsbeleid.

ESG trainingen

Awareness

CSRD Awareness

Online
1-2 uur
Per direct
NL, EN
ESG

ESG Awareness

Online
2-3 uur
Per direct
NL, EN
MiFID II

MiFID II en duurzaamheidsvoorkeuren

Online
2-3 uur
Per direct
NL, EN
ESG

SFDR Awareness

Online
3-4 uur
Per direct
NL, EN

Doordat de financiële sector bepaalt welke ondernemingen en projecten financiering ontvangen, heeft de sector een grote invloed op de verduurzaming van onze economie. De druk vanuit zowel de politiek als de samenleving heeft zich vertaald in de ontwikkeling van een hoop recente ESG-wetgeving. Omdat deze regelgeving continu in verandering is, is het lastig bij te blijven met de geldende eisen. Onze ESG e-learnings helpen je op de hoogte te blijven van de wet- en regelgeving op dit gebied en deze te implementeren binnen jouw organisatie.

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Bel mij terug