Accreditaties

DSI accrediteert The Ministry of Compliance voor register Beleggen Institutioneel

De accreditatiecommissie van DSI heeft de examens van The Ministry of Compliance voor de registers Adviseren Beleggen Institutioneel en Informeren Beleggen Institutioneel goedgekeurd. Institutionele beleggingsprofessionals die zich willen inschrijven voor één van deze registers kunnen per direct van start met onze opleidingen.

Deficiëntie

Professionals die al geregistreerd zijn voor het DSI-register Informeren Beleggen Institutioneel hebben de mogelijkheid om een deficiëntietraject te volgen. Hiermee kunnen zij via een verkort traject voldoen aan de kennisvereisten voor de certificering voor Adviseren Beleggen Institutioneel.

Andere deficiëntiemodules zijn er voor professionals die beschikken over een VBA of CFA Level 3-diploma, of die al voldoen aan de kennisvereisten van DSI en alleen het Vaardighede- onderdeel nog af hoeven te ronden.

De volgende vijf examens van The Ministry of Compliance zijn geaccrediteerd:

Deze examens en de voorbereidende opleidingen zijn beschikbaar in de Nederlandse en Engelse taal.

MiFID lesprogramma’s VU gestopt

Vorig jaar maakte de Vrije Universiteit (VU) al bekend dat zij per 1 februari 2021 zou stoppen met het aanbieden van MIFID-lesprogramma’s. Nu The Ministry of Compliance voldoet aan de eisen die DSI aan de examens stelt, kunnen adviseurs en informatieverstrekkers aan professionele beleggers per direct bij ons terecht voor de vereiste examens.

Eerste cursisten geslaagd

Een week nadat onze examens voor de Beleggen Institutioneel registers zijn goedgekeurd door DSI, zijn de eerste twee cursisten geslaagd voor het examen. ‘’Het was een pittige opleiding, maar de stof werd op een duidelijke, overzichtelijke manier uitgelegd. Ook de oefentoets heeft geholpen bij de voorbereiding,’’ aldus de eerste geslaagde, die werkt als investment manager bij een pensioenfonds.

Popup Builder Mailchimp extension requires authentication.

Bel mij terug