Plan een Teams afspraak in
Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.
Plan een afspraak inDe financiële dienstverlening verschuift in rap tempo naar digitaal en mobiel. Om het vertrouwen in het financiële systeem te behouden en economische groei te waarborgen, wordt digitale veerkracht daarom steeds belangrijker.
De Digital Operational Resilience Act (DORA) moet zorgen voor meer digitale veerkracht in het financiële systeem. De wet vereist dat alle bedrijven stand kunnen houden tegen verschillende soorten ICT-disrupties en -dreigingen. Een van de manieren waarop zij dat moeten doen, is door medewerkers en beleidsbepalers hierover op te leiden, zodat zij deze dreigingen leren herkennen en voorkomen.
Met deze awareness e-learning maken we je wegwijs in DORA. We behandelen de doelstelling en reikwijdte van deze wet en maken je bekend met de eisen die DORA stelt (o.a. aan ICT-risicobeheer, de omgang met incidenten en het testen van digitale operationele weerbaarheid. We eindigen met een aantal stappen die organisaties ter voorbereiding op DORA kunnen zetten.
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op hoofdlijnen moet weten welke eisen DORA stelt aan financiële instellingen.
Dit is een opleiding op HBO-niveau. Voor deze training gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel gaan we ervan uit dat je algemene kennis hebt van de financiële sector.
Om jouw eigen digitale operationele weerbaarheid te vergroten, kun je onze Cybersecurity awareness en AVG awareness e-learnings volgen.
In deze awareness e-learning gaan we in hoofdlijnen in op de eisen die DORA stelt om dit doel te bereiken. Na afloop van deze opleiding heb je kennis van:
1. De doelstelling en reikwijdte van DORA;
2. De eisen die DORA stelt aan de organisatie van ICT-risicobeheer;
3. Hoe organisaties die onder DORA vallen om moeten gaan met ICT-incidenten;
4. De eisen die DORA stelt aan het testen van digitale operationele weerbaarheid;
5. De eisen aan het beheer van ICT-risico’s derde aanbieders;
6. De regelingen voor uitwisseling van informatie en de organisatie van het toezicht;
7. De stappen waarmee organisaties zich het beste kunnen voorbereiden op DORA.
Deze opleiding leert je welke eisen DORA stelt aan financiële instellingen.
Deze awareness training start met een nulmeting om te bepalen of je direct naar de toets kan of beter eerst de theorie kan bestuderen.
Je rondt deze opleiding af met een toets in de leeromgeving. Eventuele herkansingen kan je ook in de leeromgeving doen.
Ben je geslaagd voor de toets, dan kan je direct het certificaat vanuit de leeromgeving downloaden.
De DORA Awareness training is te volgen via onze online leeromgeving, waar en wanneer het jou uitkomt. De e-learning duurt gemiddeld tussen de een en twee uur om te voltooien, afhankelijk van je voorkennis.
In onze online leeromgeving kun je als werkgever via een gratis toegankelijk dashboard de voortgang van individuele deelnemers inzien en exporteren. Zo krijg je in één blik zicht op de deelnemers-, cursus- en contentstatistieken van alle opleidingen die er binnen jouw organisatie gevolgd worden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je dit aangeven tijdens het offertetraject.
Heb je vragen over deze opleiding? Onze learning specialisten staan je graag te woord. Plan direct een Teams afspraak met ons in.
Plan een afspraak inInteresse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.
The Ministry of Compliance maakt onderscheid tussen individuele inschrijvingen en aanmeldingen namens een organisatie. Als individu kun je via de website inschrijven door middel van de ‘Direct inschrijven’ button. Vervolgens kun je meteen van start.
Organisaties die meerdere cursisten tegelijk willen inschrijven, kunnen contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één tot twee werkdagen contact met je op, zodat de cursisten zo snel mogelijk van start kunnen.
Onze opleidingen worden op een laagdrempelige manier aangeboden, zowel via onze online leeromgeving als de app van aNewSpring. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt.
Ook bieden wij ‘blended’ opleidingen aan. Hierbij combineren wij de voordelen van online en klassikaal leren. Als dit het geval is, zie je bovenin de balk op de opleidingspagina ‘gemixt’ staan, in plaats van ‘online’.
Aantoonbare vakbekwaamheid vraagt om goede rapportage. Daarom kun je binnen onze online leeromgeving gemakkelijk rapportages maken en exporteren via een gratis toegankelijk dashboard. Als individuele deelnemer kun je zelf je voortgang bijhouden. Als organisatie kun je tevens een contactpersoon aanwijzen die inzicht heeft in de voortgangsrapportages van de gehele groep deelnemers. Hier lees je meer over het rapportagedashboard.
Wij vinden dat onze opleidingen praktische relevantie moeten hebben voor alle cursisten. We passen onze standaardprogramma’s graag voor je aan, zodat ze aansluiten bij wat er in jouw organisatie speelt. Je kunt content personaliseren of een combinatie maken van onderwerpen uit verschillende DSI-registers. Lees meer over de mogelijkheden tot maatwerk.
The Ministry of Compliance is een initiatief van Projective Group, specialisten op het gebied van financiële wet- en regelgeving. De opleidingen worden samengesteld door ervaren consultants, aangevuld met de kennis van externe experts.
De meeste van onze opleidingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. In de balk bovenaan de opleidingspagina zie je de talen waarin de opleiding beschikbaar is.