Deficiëntie Beleggen Institutioneel

 • Categorie
  DSI opleidingen
 • Type
  Online
 • Doorlooptijd
  60-80 uur
 • Startdatum
  januari 2021
 • Kosten
  €495,-
 • Talen
  NL, EN

Sinds januari 2018 zijn de European Securities & Markets Authority (ESMA)-richtsnoeren van kracht. Deze richtsnoeren stellen strenge eisen op het gebied van kennis en vakbekwaamheid aan professionals die informeren over beleggingen.

Deze Deficiëntiemodule dicht het gat tussen de VBA of CFA-opleiding en de ESMA-richtsnoeren, door de onderwerpen te behandelen die niet in de twee opleidingen zitten. Na afronding van deze opleiding voldoe je, samen met een VBA-diploma of CFA Level 3-diploma, aan een van de toelatingseisen voor de DSI-certificering DSI Informeren of Adviseren Beleggen Institutioneel.

Vooropleiding

Dit is een opleiding op HBO-niveau. De Deficiëntiemodule dicht het gat tussen de VBA of CFA-opleiding en de ESMA-richtsnoeren door de onderwerpen te behandelen die niet in de twee opleidingen zitten.

Doelstelling

 • Voldoen aan de ESMA-richtsnoeren kennis en vakbekwaamheid van DSI die niet worden afgedekt door de VBA- of CFA opleiding
 • Opgedane kennis direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk

Opzet en examen

Nulmeting

Elk onderwerp start met een nulmeting. Hiermee kan je bepalen hoeveel je al van dit onderwerp weet. Ook geeft het een beeld van de vragen die je in het examen kan verwachten.

Theorie

De theorie voor deze opleiding is nog in ontwikkeling. Details hierover zullen later bekend worden gemaakt.

Examen

Je sluit deze opleiding af met een examen in een van de toetscentra van Lamark. Het eerste examen is in de prijs van deze opleiding inbegrepen. In de leeromgeving vind je hiervoor een voucher en instructies. Herexamens kan je vanuit de leeromgeving direct boeken. Deze betaal je apart.

In de leeromgeving tref je een oefenexamen aan dat een goed beeld geeft van het echte examen.

Diploma Deficiëntie Beleggen Institutioneel

Als je slaagt voor het examen, ontvang je een diploma voor deze opleiding. Hiermee voldoe je, samen met een VBA-diploma of CFA Level 3-diploma, aan een van de toelatingseisen voor de DSI-certificering Informeren of Adviseren Beleggen Institutioneel.

Persoonlijk advies

Interesse in een praktische opleiding die jouw werknemers met plezier zullen volgen? Een inschrijving is zo geregeld. Neem contact met ons op, en wij gaan direct voor je aan de slag.

Bel mij terug